post

БРИЗБЪН, 8.01.2017 година

Бризбън е третият по големина град в Австралия, столица и най-гъсто населен град на щата Куинсланд с близо 2 млн. души население. В Бризбън се намират няколко от най-високите сгради в Австралия – Soleil – 243 метра, кулата Aurora – 207м, Riparian Plaza – 200 метра… Тук, през 1984г., е родена тенисистката Саманта Стоусър.

Brisbane international – първи турнир, ATP 250, от сезон 2017 г. Първи турнир и за Григор Димитров. Тук са Рафа Надал, Милош Раонич, Стан Вавринка, Нишикори, Доминик Тийм, Виктор Троицки, Б. Томич, Давид Ферер – каква „компания“ само! И колко интересни срещи – Надал отпадна рано за неговата класа, Вавринка отстъпи на Нишикори…
Седмицата започна обещаващо за нас – победа над Джонсън, после Маю. След Тийм и Раонич вече бяхме щастливи. Финал! Нашето момче демонстрира вдъхновяваща и уверена игра. Очаквахме неделята с нетърпение и вълнение. Да се срещнеш с Нишикори е изпитание. И Григор беше готов за него. Победа! Трудна и извоювана с умение, с търпение, с надмощие, със самочувствие. Видяхме един Григор готов за истинска битка – битка на качества, на физическа подготовка, на тактическа дисциплина, на правилно взети решения в процеса на играта. Без колебание и без да се поддаде на „medical timeout” /познат прийом на Нишикори/. Успя да разколебае японеца, да наложи своята игра и да спечели значим трофей. Пета титла! За сега. Новото броене започва. Първа титла за 2017г., първа титла след повече от две години. Само в рамките на три дни Григор записа впечатляващ „хеттрик“. За първи път той победи трима тенисисти от Топ 10 на ранглистата и то в три последователни дни. И за първи път ще застане пред Федерер в ранглистата. Не, че е толкова важно, но той /Федерер/ остана единствения от големите, когото Григор все още не е победил. Може би ще видим и такъв двубой – скоро.
“Щастлив съм, че завърших по този начин тази страхотна седмица. В последната година и нещо беше много емоционално. Последните десет дни изживях едни от най-приятните моменти на корта”.
Благодарим ти, Григор! Благодарим и на теб, Дани! Вие сте страхотен екип! Заслужавате да сте победители!
Бризбън вече е в историята.
След само една седмица ни чака Australian Open 2017. И ние вече сме нетърпеливи, жадни за нови емоции, за нови победи.

Вижте още:  ЗА БЛЯСЪКА И ОТБЛЯСЪЦИТЕ

Стела Петрова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *