post

Григор Димитров спечели! България загуби!

Всички знаем какво спечели Григор – титла, слава, любовта на привържениците си, битката със себе си.
Но какво загуби България и българите!?
Възмутихме се, че Евроспорт не отрази церемонията по награждаването, притиснати от програмната схема.
По-възмутителен обаче е факта, че нито една българска телевизия не предаде финала на Григор Димитров /както и много други подобни спортни прояви/. В българския ефир не видяхме нито срещата, нито церемонията, нито пресконференцията.
И защо да го предават, колко българи се интересуват от тенис?
Когато говорим за спорт, разбираме футбол. Когато говорим за музика, разбираме попфолк. Когато говорим за изкуство, за история – изобщо кой говори за това? Коя медия информира за успелите българи тук и по света?
И защо да ни информират като е държавна политика техните успехи да се неглижират, да няма средства за спорт, за изкуство… Защото, ако не беше така, децата щяха да са по стадионите, залите, пистите, кортове, а не в наргиле-баровете. И щеше да има интерес към събития като това, което ни се случи днес.
Когато Григор Димитров беше в България Нова ТВ изпрати да го интервюират две светски журналистки, а БТВ – политически коментатор. Не е ли показателно какво се търси!?
Днес новините започнаха с информация за петата титла и спечелените долари от Григор Димитров.
Но младите българи не видяха как се печелят те – с пот, с неимоверни усилия на волята, на физиката, на психиката, с години труд, със сълзи на очите. Младите българи не видяха силата на погледа и стиснатия юмрук по време на мача, благодарността в думите към всички, с труда и лишенията на които се печелят битки. Днес на спортния терен – утре в живота.
България загуби!
България загуби възможността да покаже на младото си поколение един пример. Пример, от който те трябва да се учат и на който да подражават.

Вижте още:  Григор Димитров: "Ето какво мисля за US Open"

Стела Петрова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *