Роджърс Къп

Аплодисментите във Вашингтон още не са отшумели. И вече сме на път за Канада.

Rogers Cup presented by National Bank, Canada е един от най-старите тенис турнири в света. Само Уимбълдън и US Open имат по-дълга история.Турнирът при мъжете се провежда от 1881 г., а при жените от 1892 г. Всяка година Монреал и Торонто споделят задачата да го организират, като и двата турнира се провеждат едновременно, в една и съща седмица. Тази година от 4 до 13 август мъжете ще бъдат в Монреал, докато жените ще играят в Торонто.
При мъжете това е турнир от серията Masters 1000, с награден фонд малко над 5 млн.$.
Шампиони тук са били легендарни имена като Бьорн Борг, Иван Лендл, Джон Макенроу, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.
Дамският турнир е от категория Premier 5, с награден фонд близо 2,5 млн.$. Титлата си тук тази година ще защитава Симона Халеп.
Големите отсъстващи – Джокович, Мъри, Чилич, Вавринка, и Шарапова при жените, определено ще окажат влияние на интригата и блясъка на турнира.
И все пак, всяко състезание е за тези, които взимат участие в него. И имената на тези, които ще видим на твърдата настилка в Канада са достатъчно респектиращи и срещите между тях ще ни донесат поредната доза емоции.

Вижте още:  Николас Масу обеща да изведе Тийм до върха

Като поставен, Григор Димитров започва направо от втори кръг. Неговото представяне на все още незавършия турнир във Вашингтон постави много въпроси – Какво става с формата, която демонстрира Григор в началото на сезона? Това трайна тенденция ли е? Показателен ли е Вашингтон за играта му, или турнирът беше включен в програмата му за отиграване на определени елементи от играта, за настройка за твърдите кортове? Изчерпан ли е тандемът Валверду/Димитров? Грешен подход към срещите и към някои технически и тактически решения ли наблюдаваме? Липса на мотивация и стремеж към победата ли бяха в основата на загубата от Д. Медведев, който се считаше за преодолим съперник? Турнирът в Монреал със сигурност ще ни отговори поне на някои от тези въпроси. И да се надяваме, че те ще ни зарадват и ще опровергаят песимистите.

Вижте още:  Добротата печели

Очаквано с интерес и огромна доза любопитство е представянето тук на Федерер. От началото на сезона Маестрото обърка и специалисти и фенове, даде много материал на пишещите историята на тениса, изпълни ни с възхита и, естествено нажежи очакванията към него.
Ще използват ли отсъствието на четирима от най-големите по-младите надежди или от това ще се възползва максимално Надал?

Мугуруса, Халеп, Возняцки, Кербер или Плишкова и Конта – при жените всичко е възможно.

Вижте още:  Комерсиализацията в спорта: С вкус на горчиво кафе

Ние ще сме на линия, ще се информираме взаимно и ще коментираме всичко, което ни вълнува.
Остана само да пожелаем на Григор успешно представяне! Ако знае само колко много хора се вълнуват от неговия напредък и битките, които води на корта!

 

Стела ПетроваFB_IMG_1502180475495

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *