Роджърс Къп

Аплодисментите във Вашингтон още не са отшумели. И вече сме на път за Канада.

Rogers Cup presented by National Bank, Canada е един от най-старите тенис турнири в света. Само Уимбълдън и US Open имат по-дълга история.Турнирът при мъжете се провежда от 1881 г., а при жените от 1892 г. Всяка година Монреал и Торонто споделят задачата да го организират, като и двата турнира се провеждат едновременно, в една и съща седмица. Тази година от 4 до 13 август мъжете ще бъдат в Монреал, докато жените ще играят в Торонто.
При мъжете това е турнир от серията Masters 1000, с награден фонд малко над 5 млн.$.
Шампиони тук са били легендарни имена като Бьорн Борг, Иван Лендл, Джон Макенроу, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.
Дамският турнир е от категория Premier 5, с награден фонд близо 2,5 млн.$. Титлата си тук тази година ще защитава Симона Халеп.
Големите отсъстващи – Джокович, Мъри, Чилич, Вавринка, и Шарапова при жените, определено ще окажат влияние на интригата и блясъка на турнира.
И все пак, всяко състезание е за тези, които взимат участие в него. И имената на тези, които ще видим на твърдата настилка в Канада са достатъчно респектиращи и срещите между тях ще ни донесат поредната доза емоции.

READ MORE  DIEMA XTRA SOFIA OPEN 2018

Като поставен, Григор Димитров започва направо от втори кръг. Неговото представяне на все още незавършия турнир във Вашингтон постави много въпроси – Какво става с формата, която демонстрира Григор в началото на сезона? Това трайна тенденция ли е? Показателен ли е Вашингтон за играта му, или турнирът беше включен в програмата му за отиграване на определени елементи от играта, за настройка за твърдите кортове? Изчерпан ли е тандемът Валверду/Димитров? Грешен подход към срещите и към някои технически и тактически решения ли наблюдаваме? Липса на мотивация и стремеж към победата ли бяха в основата на загубата от Д. Медведев, който се считаше за преодолим съперник? Турнирът в Монреал със сигурност ще ни отговори поне на някои от тези въпроси. И да се надяваме, че те ще ни зарадват и ще опровергаят песимистите.

READ MORE  За Григор, Бризбън и силата на цифрите

Очаквано с интерес и огромна доза любопитство е представянето тук на Федерер. От началото на сезона Маестрото обърка и специалисти и фенове, даде много материал на пишещите историята на тениса, изпълни ни с възхита и, естествено нажежи очакванията към него.
Ще използват ли отсъствието на четирима от най-големите по-младите надежди или от това ще се възползва максимално Надал?

Мугуруса, Халеп, Возняцки, Кербер или Плишкова и Конта – при жените всичко е възможно.

Ние ще сме на линия, ще се информираме взаимно и ще коментираме всичко, което ни вълнува.
Остана само да пожелаем на Григор успешно представяне! Ако знае само колко много хора се вълнуват от неговия напредък и битките, които води на корта!

READ MORE  Western & Southern Open 2018

 

Стела ПетроваFB_IMG_1502180475495

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *