post

ДА ПРАЗНУВАМЕ!

Григор Димитров победи и получи титла от Masters 1000. Първа за него. България има спечелен турнир от серията 1000, благодарение на Григор. Това е повод за истински празник – за него, за семейството му, за всички, които са допринесли за този успех, за всеки от нас. Дори и за онези, които не разбират от тенис, не знаят стойността на тази титла и не се интересуват от успехите на българските спортисти.
А този успех е забележителен и по категоричния начин, по който беше извоюван – без загубен сет, с отлична игра, със завидно самочувствие и увереността за класата, която притежава.

Еуфорията е голяма! Радваме се като деца!

Победата на Григор Димитров миналата нощ обаче има и друга страна.
Започнаха, така характерните за нас, българите, обструкции.

Вижте още:  За Григор, Бризбън и силата на числата

В Синсинати не взели участие „големите“!
Основно правило в спорта е – състезанието е за тези, които участват в него. Победата е победа, независимо от отсъстващите. Няма вечни шампиони. Всички работят за успеха и очакват деня, в който всички обстоятелства ще са налице за него. Дали не е точно сега времето, когато новата генерация ще реализира своя пробив. Ще се завърнат ли т.н. „големи“ отново на големите финали или ще запомним 2017 г. като година на смяна на поколенията на върха!?

„Какво толкова – казват комплексираните трудещи се – Григор Димитров просто си свърши работата като всички нас.“
Спортът, мили малки хора, не е работа. Не е като да си зад бюрото от осем до пет, с обедна почивка, събота и неделя на вилата, а през отпуската на почивка или екскурзия в чужбина. Спортът е друг начин на живот. С огромни физически и психически натоварвания. Той не те напуска по 24 часа в денонощието, 365 дни, и така години наред. Понякога е твърде еднообразен и самотен. Това, че повечето спортисти са обиколили света съвсем не означава, че са се разходили и са се снимали пред всички катедрали и фонтани. Те пътуват, за да се състезават. Те не са туристи.

Вижте още:  ”Световната звезда се завръща в Стокхолм!“ ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТНОВО Е В ШВЕДСКАТА СТОЛИЦА

Имаме повод да сме щастливи! Защото Григор Димитров е нашето момче. Да му желаем да е здрав, да не се пренавиваме и по „фенски“ да искаме невъзможното.
И да продължаваме да мечтаем за още тенис-върхове, които Григор да изкачи.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *