post

МЛАДИТЕ ЛЪВОВЕ

На фона на Големите шлемове и турнирите от ATP и WTA, чалънджърите и фючърсите остават в сянка. Те не са привлекателни за широката аудитория. Но въпреки това там битката е „безмилостно жестока“. Младите момичета и момчета, както и завръщащите се от контузии или изпаднали по други причини в ранклистата тенисисти влагат цялата си душа и сърце, с надеждата, че един ден ще бъдат забелязани.
Затова искам да ви обърна внимание на представянето на нашите, българските момичета и момчета, които през последните две седмици постигнаха невероятни успехи, въпреки състоянието на спорта и цялата държава.
Миналата седмица Алекс Лазаров постигна голям успех с достигането си до полуфинала на турнира в Romania F7 Futures в Клуж Напока, отстранявайки последователно австралиеца Аарон Адисън, двама румънци Богдан Павел и Теодор Крачун, за да отпадне от бъдещия победител и специалист на клей Ернан Казанова.
Тази седмица невероятният млад талант продължава с прекрасното си представяне в Румъния на турнира в Romania F8 Futures, Pitesti ($25,000)M , като достигна отново до полуфинал, отстранявайки трима представители на домакините Боитан, Антонеску и Дима, пред тълпа от подкрепящи ги фенове, за да се изправи утре отново пред Ернан Казанова!
На турнира в Turkey F27 Futures в основна схема в Истанбул попаднаха Димитър Кузманов, Мартин Димитров и Габриел Донев, като последните двама тръгнаха от квалификации. Мартин Димитров постигна невероятен успех, достигайки първия си четвъртфинал, където беше спрян от клей играча Мартин Куевас. Димитър Кузманов също достигна до полуфинал, но се оттегли от турнира.

Вижте още:  ТЕНИСЪТ – СПОРТ, ПАРИ И НАДЕЖДИ

Тази седмица в Macedonia F2 Futures, Skopje ($15,000)M, тръгналия от квалификации Габриел Донев, достигна до втори кръг на турнира, отпадайки драматично от втория поставен австриец Максимилиан Нойхрист.
При дамите на турнира в $15,000 Istanbul, TURW имаме две момичета достигнали полуфинал – тръгналата от квалификации Гебриела Михайлова, която на четвъртфинал отстрани първата поставена японка Чихиро Мурамацу и Петя Аршинкова преборила се с четвъртата поставена представителка на домакините Мелис Сезер. Диа Евтимова също се представи отлично отпадайки на четвъртфинал от французойката Жозефин Боалем.
Александрина Найденова и Изабелла Шиникова отпаднаха съответно във втори кръг на $25,000 El Espinar (Segovia), ESPW от Де ла Торе Санчес и също във втори кръг на $25,000+H Bad Saulgau, GERW от Катарина Хобгарски. Те могат много повече, доказвали са го неколкократно и очакваме още много победи!
Това е само малка част от трудностите, през които преминават нашите момичета и момчета! Затова ние ще ги подкрепяме, ще им се радваме, ще стискаме палци, защото са си наши!!!

Вижте още:  Димитър Кузманов-Мико срещу Кимер Копеянс - Amersfoort Challenger , 1-ви кръг

Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *