post

Запознайте се с новата ни първа ракета при дамите

След слабо начало на сезона и контузия, която извади Цвети Пиронкова извън корта до началото на 2018 г, България има нова първа ракета. Това е слънчевата и талантлива Виктория Томова.
Кратък преглед на нейната 2017 г.: три полуфинала и две титли на ниво ITF(Турция и София). Достигнето до третия квалификационен кръг на US Open 2017 е не по-малък успех. По пътя дотам тя отстрани наложилите се във WTA турнирите Ирина Фалкони и Полона Херцог. По-рано достигна трети квалификационен кръг на АО17.
Има общо 14 титли на сингъл на ниво ITF (Цвети Пиронкова има 6, но и една WTA от Сидни 2014 /всички я помним/) . Вики се представя добре и на двойки. Свидетелство за това са 12 ITF титли. Партнира си както с Елица Костова,така и с Диа Евтимова, и с Изабела Шиникова.
За 22 годишната Вики настоящата година е най- успешна в кариерата й до момента. На 8- ми май достигна най- високия си ранкинг -#130.
В момента е #149. Цвети е #160. За нея сезонът не е приключил. След загуба в Сен Мело и предстоят нови турнири. Неин треньор е Михаил Канев, а когато не е по състезания, Вики обича да гледа филми и да слуша музика.
Пожелавам и все така възходящо развитие, а на Цвети Пиронкова – скорошно оздравяване и успешна 2018 г. И не само на тях, а и на всички наши тенисисти, които влагат всичко от себе си по кортовете на така наречените “малки” турнири.
Вече обсъдихме темата, че тенисът е скъп спорт и затова ще я пропусна, но не напълно. Всеки се бори за оцеляване в тази джунгла, в която са професионалистите. Слава Богу спонсори засега, макар и малко, има.

Вижте още:  Виктория Томова срещу Кристина Плишкова - Nature Valley Classic 2019 , 1-ви кръг

Оставам в очакване на още по-високо класиране. “Моментум” както казват англоезичните!

Кирил Атанасов

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *