post

Кой е Александър Донски?

 

Alexander Donski in Plovdiv

Александър Донски в Пловдив (личен архив)

Александър Донски спечели титлата на държавното лично първенство за мъже на закрито. До успеха той достигна, побеждавайки последователно Златан Палазов, Александър Лазаров и Васко Младенов. Във финалната среща той се наложи над третата ракета на България – Александър Лазов 3/6 6/3 6/4 и така повтори победата си от миналата година. Този път това му донесе право на участие в основна схема на турнира от АТР „ Diema XTRA Sofia Open“.

Републикански шампион

Републикански шампион (личен архив)

Кой е Александър Донски? Роден е на 01.08.1998 г. в САЩ, но е израснал в Канада, в голямо семейство с трима братя и една сестра. Започнал е да тренира тенис на пет години. От 2016 г. се състезава за България като в момента е 1553 в света. Треньор му е Иво Величков в ТК „Диана“ и самият Донски споделя, че работите вървят много добре.

At the gym

В тренировъчната зала

Миналата година беше първата като професионалист за нашето момче. Александър разказва, че е трябвало да изиграе 25 мача, за да спечели първата си точка за ранглистата. Вече има две и той осъзнава, че трябва да работи упорито, да вдига нивото, а резултатите ще дойдат сами. Идеята е тази година да играе повече турнири на твърди кортове, а това е и любимата му настилка, макар че на клей е също достатъчно добър.
Пожелаваме на Александър Донски успешен турнир „ Diema XTRA Sofia Open“!

Вижте още:  Виктория Томова срещу Марта Костюк - Palermo Ladies Open , QR1

Радостина Атанасова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *