post

Dubai Duty Free Tennis Championships

Dubai, U.A.E.
February 26 – March 03 2018

Нашето невероятно тенис пътешествие по света с Григор Димитров тази седмица ще ни отведе в Дубай.
Дубай в един от най-космополитните, ярки и дръзки градове. За най-бързо развиващия се град в целия свят може да кажем най-много пъти най. Тук се намира Бурж Халифа, и с нейните 829.8 м тя е най-високата сграда в света. В нея се придвижвате с най-бързите асансьори в света. Всеки от 57-те асансьора в сградата може да се движи с 18 м/с (близо 65 км/ч). Тук се намира най-високо разположения ресторант в света. В Дубай е и най-големият мол в света. И ако решите, че ви се карат ски, веднага след като сте били на плаж, можете просто да отидете в мола. Emirates Mall разполага с 400 метрова писта, оборудвана с 6000 тона сняг.
Какво още е най – в Дубай е направена най-дългата златна верижка в света – 4.2 километра, провежда се най-скъпото конно състезание. Най-големият изкуствен архипелаг – “Светът” с 300 острова отново е тук, най-големият аквариум. И още едно от многото чудеса на Дубай е Вълшебната градина (Dubai Miracle Garden). Тя е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Това приказно място разкрива величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Алекс Де Минор , European Open Antwerp 2020 , Полуфинал

Все пак ние отиваме в Дубай да гледаме тенис. И там, на корта ще има още едно най – този път то е свързано с България. Най-добрият български тенисист е най-високо поставен в схемата на тазгодишния турнир в Дубай.
Шампионатът по тенис на Дубай дебютира в Авиационния клуб през 1993 г. като турнир ATP 250. По онова време там няма официално стадион и турнирът се провежда на твърди кортове, заобиколени от временни скелета за общо 3000 зрители във всички кортове.
Сега турнирът е от серията АТР 500, с общ награден фонд US $ 3,057,135.
Миналогодишният шампион Анди Мъри тази година няма да защитава титлата си. Федерер също пропуска. Голямата звезда е Григор Димитров. И макар че на пръв поглед няма други големи звезди, всички, които ще вземат участие в турнира, са тенисисти с големи възможности и могат да победят всеки. Жребият направи схемата много интересна.
Официалният сайт на турнира определи съперника на Григор в първия кръг Малек Джазири като „трудно предизвикателство“, като състезател, способен на изненади и срещу когото „на Димитров със сигурност няма е леко“.

 • “Имаме много интересна комбинация от опит и млади, проспериращи звезди, които ще се състезават тази седмица и ще бъде интересно да видим дали някой от играчите, които обикновено не са в светлината на прожекторите, може да спечели един от най-желаните трофеи на ATP World Tour “, коментира Colm McLoughlin, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на Dubai Duty Free.”Можем да очакваме много вълнуващи мачове в идните дни.”
 • Dubai Duty free championship draw

  Dubai draw

  Ние пожелаваме най-доброто представяне за Григор и очакваме с нетърпение да го видим здрав, добре възстановен и да покаже всичко от най-доброто на неговия тенис.
  Успех, Григор!
  Тази седмица ще следим с интерес и Abierto MexicanoTelcel Presentado Por HSBC,Acapulco, Mexico, където се е събрала тежката артилерия с Рафаел Надал, Дел Потро, Саша Зверев, Джак Сок, Доминик Тийм, връщането на Нишикори и още кой ли не.

 • Acapulco draw

  Acapulco draw

                                    Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *