post

Григор загуби.Какво следва?

Григор Димитров загуби на старта в Индиън Уелс.Всъщност спази традицията от 2016 г и предходните години.

Технически погледнато губи 45 точки за ранглистата.И макар,че Вердаско е този, който изхвърли 16 кратният шампион от ГШ Рафа Надал  в първи кръг на АО16,не очаквайте да легитимирам загубата като нещо нормално.Нандо(както е наричан галено испанецът) не игра феноменално.Просто играта на Григор беше ужасна.Няма да навлизам в технически детайли.Принципът е :”Щом играеш слабо, закономерно губиш”.

По важно за мен е какво да очакваме оттук насетне.Два варианта:нови загуби (малко вероятно) или корекции в играта с помощта на Дани Валверду (най- вероятно).

Вижте още:  Краят на теннис 2017 , Дейвис къп и Григор Димитров

Григор заяви преди Ротердам,че приоритет са му турнирите от Големия Шлем.В близките два от тях има да защитава трети кръг на Ролан Гарос и ¼ финал на Уимбълдън.

Всъщност той винаги е желал,както абсолютно всички тенисисти, титла именно от ГШ. Една от предпоставките за това  е по-лек жребий, което се постига , когато си сред първите 8 в основната схема.Всички знаем,че любимата му настилка е трева,а любимият турнир – Уимбълдън.

Вижте още:  Фатално ли беше представянето на Григор на US Open?

Искам да кажа,че едва ли ще търси титлата на Ролан Гарос тази година,а по скоро на свещената трева в Източен Лондон.

С две думи:ако не спечели титла до юни, целта му би трябвало да е  да запази мястото си сред първите осем в ранглистата.

Дали ще го постигне?

Оптимист съм (такъв ще остана докато Григор не се сбогува с тениса , когато му дойде времето),че помощта на треньора и щаба си ще анализират внимателно днешния мач и ще извлекат необходимите поуки.

Вижте още:  Григор Димитров и помитащата сила на еуфорията

С надеждата да видим по-добри резултати в Маями:

Кирил Атанасов

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *