post

Rolex Monte Carlo’18

Rolex Monte-Carlo Masters
Monte Carlo, Monaco
April 15 – 22 2018

Очакваният с нетърпение първи в календара за годината турнир на клей очаква своите герои. Феновете на Надал са нетърпеливи. Скъпоценният камък на Средиземно море ще заблести с пълния си блясък от тази неделя /15 април/.
Шампионатът по тенис на Монте Карло се провежда за пръв път през 1897 г. Достойна и забележителна история.
Първият голям турнир на тази настилка е особено значим за всички тенисисти. Като надморска височина, климат, бързина на корта и някои други условия, той в най-голяма степен се доближава до условията на игра на Ролан Гарос. Всичко това го прави официална репетиция преди Откритото на Франция.
Тук играчите се чувстват като у дома си. Мнозина от тенисистите избират Княжеството за своя постоянна резиденция.
Наградният фонд тази година е €5,238,735.
Рафаел Надал ще защитава титлата си от миналата година, която беше десета за него.
Едно от най-престижните събития в световния тур ще премине без участието на Роджър Федерер, който отново пропуска целия сезон на червено, Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Ник Кириос, Джон Иснър, Гаел Монфис, Цонга,Давид Ферер и Джак Сок. Но затова пък на корта ще видим Джокович, Жулиен Бенето и Мартон Фучович.
Григор Димитров, поставен под номер 3 в схемата, ще започне от втори кръг и ще се изправи срещу победителя от срещата между сърбина Филип Крайнович и италианеца Паоло Лоренци. Компанията в неговата половина се води от Надал и се допълва от Гофен, Тийм, Джокович, Баутиста Агут. В друга половина са се събрали Зверев, Бердих, Раонич и … Фучович.
Силен турнир. Големи имена.
Без да слагаме розовите очила, ние ще очакваме от Григор представяне, което да отговаря на престижното „трети поставен“, на неговите възможности и, надяваме се, на неговите цели.
На Григор пожелаваме успех, а на всички нас – да се наслаждаваме на красив тенис, оспорвани срещи и достоен победител.

Вижте още:  За Париж с любов

Stela Petrova

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *