post

Фен или Фейсбук хейтър?

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби в третия кръг на Ролан Гарос и веднага започнаха нападките и обидите по негов адрес. Каква “изненада”, нали? Сякаш това вече се превърна в традиция. Питам се защо има толкова много злоба и защо трябва да се излива върху един от малкото българи, които прославят името на страната ни. 

Именно зарадиГришо хора от цял свят разбраха, че там някъде, на Стария континент и по-точно на Балканския полуостров, има едно малко късче земя, наречено България. Не мисля, че Григор заслужава подобно отношение, особено от хора, които нямат досег с професионалния спорт. И аз нямам, но се включвам в резултат на множеството помия, която почна да се излива. Надали си даваме сметка колко много усилия коства всяка победа срещу когото и да било, защото ние виждаме само плода на всички тези усилия. За нас остава скрито всичко това, което води Гришо до победата, а именно – работа, работа и пак работа. Дали тенисистът от другата страна на мрежата е извън Топ 100, или част от Топ 10, не е от значение, защото със сигурност няма човек, който да не иска да спечели. Нека не забравяме, че опонентът на Гришо в трети кръг на тазгодишното издание на Ролан Гарос беше не кой да е, а един много опитен и успешен тенисист, особено на клей. След като загуби първия сет, в който имаше достатъчно възможности да спечели, Гришо сякаш се срина и нямаше желание за борба.
Много е лесно да бъде подкрепян и боготворен, когато е на върха, но на някои им е трудно да сас него и когато загуби. Говорим не за аргументирана критика, а за чист “хейт”. Точно в това се изразява разликата между истинските и фалшивите фенове. Аз вярвам и знам, че той даде всичко от себе си, но просто не намери правилния път, който можеше да го изведе към победата. В такива моменти не ми остава нищо друго, освен да кажа: “До нови срещи и победи на следващия турнир!”.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Борна Чорич - US Open 2019 , R2

Мирела Николова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *