post

Wimbledon, London, Great Britain, 2018.07.02 – 2018.07.15

Има хора, които чуват цветовете. Този феномен има и свое медицинско название. Без да сме засеганати от това явление, да се опитаме да се вслушаме в мелодията оцветила Уимбълдън. Бяло като екипите, в които са облечени всички. Зелено – като тревата, покрила кортовете и червено – ягоди, много ягоди, покрити със сметана. Как ви звучат тези цветове? На мен – аристократично, кристално чистите тонове, издигащи играта на ниво спектакъл, смесени с изумрудената дълбочина на стремежа и надеждата, и като финал – яркият апотеоз на триумфа.

Тази година ние имаме двойно вълнение – освен Григор на зелените кортове с най-добрите ще мери сили и Виктория Томова.
Кои двама ще триумфират с купата на световен шампион е много рано и твърде амбициозно да се предсказва. Едно е сигурно – ще победят най-подготвените, тези, които издържат на напрежението Голям шлем.
Григор има много добър жребий. Всичките му съперници до полуфинала са преодолими. А на полуфинала – е, кой знае кой изобщо ще стигне до там. Като начало Вавринка – познат, не е от неудобните, не е в най-добрата си форма. Григор просто трябва да играе с настроение и желание за победа.
Компанията в другата половина е от значително повече конкурентни тенисисти.
Вики има за съперничка в първи кръг чехкинята Смиткова /167/. Ако съдим по ранкинга и възрастта успехът на Вики е много вероятен.
Минорна или мажорна ще е тоналността на нашата, българската песен зависи от представянето на Вики и Григор.
Шампионатът е един път в годината и ние ще му се насладим. Дано успеят да му насладят и нашите двама талантливи тенисисти.
Вики, Григор, ние желаем успешно представяне!

Вижте още:  Григор Димитров срещу Феликс Оже-Алиасим - Fever Tree Championship 2019 , 1- ви кръг

Стела Петрова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *