post

За Сесил с оптимизъм

Sesión Karatacheva
Каратанчева се омъжи за дългогодишния си годеник и бивш футболист Георги Долмов, малко след като спечели първата титла за последните шест години, у дома, в Лас Вегас. Той е и неин фитнес треньор, спътник в турнирите, правейки ѝ компания в шумното фоайе преди интервюто. За общителния българин не е изненада, че тя счита добрата комуникацията за успешна връзка.

 

„ Ако ме бяхте попитали преди пет години, не бих се видяла като омъжено момиче. Родителите ми са разведени, така че не вярвах много в брачната институция, но започнах да се променям. Страхотно е да срещнеш някой, който те разбира и още повече, с който можеш да си поговориш. В 21 век виждаш толкова много разводи и разбити семейства и, ако не можеш да си поговориш с човека до теб, си е загуба на време. Всичко останало отминава, химията си заминава, но разговорите остават. „
„ Наистина се надявам, че ще останем до края заедно. Гаранция няма. Надявам се, че точно ние ще бъдем това изключение във времето, когато хората се развеждат така, все едно отиват до Макдоналдс.“
Каратанчева представя тази нова философия с такова усърдие, говорейки с език, окичен със сребърен пиърсинг, който не е загубил своята острота от времето, когато предизвика Шарапова в словесна битка.
„ Бях на 14 и ще си плащам за това до края. Казах, каквото мислех тогава и всеки четиринайсетгодишен ще го каже по същия начин. Ако попитате някой млад футболист, дали ще бие Меси на футбол, вероятно ще каже, че ще го смачка.”
Двете изиграха първия си мач като тийнейджъри, като Каратанчева взе откриващия сет на BNP Paribas Open през 2004. Оттогава двете кариери се развиха по коренно различен начин, за да се срещнат днес отново. Първи мач от осем години насам под светлините на централния корт.
„ Минава ти през ума – споделя Сесил за отказването – Мислиш си как си дал всичко най-добро през тези години. Никога не се завърнах там, където бях, но си имах и добрите години, пробих отново в топ 100, изиграх добри мачове на турнири от Шлема, имах някои добри победи. Сигурно е време да отворя нова глава в моя живот, но съпругът ми ме окуражава да продължа, особено сега, когато възрастовата граница в тура се вдига. „
„ Да чукна на дърво, тялото ми е в добра кондиция. Мозъкът ми се уморява от непрестанния цикъл от мачове, но все още се справям. Решението за отказване, най-вероятно ще ме удари в точния момент.”
Все още експанзивна през всичките тези години, квалификантката завършва интервюто с разходка през нейния iTunes playlists.
Завършваме интервюто с мото:
„ Животът се опитва да те блъсне в скалите, но музиката е тук, за да те хване!”

Вижте още:  Тенисът отново на тревата в кралския двор

DAVID KANE
Превод :Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *