post

LAVER CUP – ТЕНИС И СВЕТСКИ БЛЯСЪК

LAVER CUP не е обикновен тенис турнис. LAVER CUP не носи точки за класиране, няма жребий, поставени, схема и елиминиране. Има два отбора и една легенда на трибуните, която с присъствието си задължава. И всичко друго, което може да си помислим – състезателен дух, напрежение, радост, нерви, разочарование, удовлетворение, майсторски тенис.


Както всички знаем идеолог и основен финансов играч в LAVER CUP е Роджър Федерер и TEAM 8. Зад кулисите е и подкрепата на Dirk Ziff / американски финансист и милиардер/. С партьорството на ROLEX и с основен спонсор J.P.MORGAN. За изискания вкус допринася и Moët & Chandon. Най-отбраното за избраните.
Турнирът е от най-висока класа – мястото е прецизно избирано, рекламата е продължителна, мащабна, богата и изпипана до последния детайл – от името, което не само буди интерес, но и внушава респект, през постерите, масираното и безупречно брандиране, перфектна онлайн информираност, съпътстващи събития и снимки, уникално много снимки, от които безброй усмивки на красиви лица внушават удовлетворение и щастие от случващото се. Добре облечени успели, млади хора се наслаждават на заслужен лукс и забавление. Мотивиращо!
Залата – внушителна, с много история и легендарен дух. Събрала елита на мъжкия тенис. Отборът – стимулира отговорност и отдаденост на идеята.
Емоции – много емоции от целия спектър на спортните и чисто човешки вълнения. Те увличат и инжектират адреналин.
Организацията – създава усещане и нагласи за изключителност.
Тенисистите са добре мотивирани финансово – освен лично договорените хонорари за участие, победителите получават по $ 250 000.
Станахме свидетели на три дни, изпълнени с изключително оспорвани битки и смяна на емоциите, в които толкова индвидуални играчи се представиха в удивителен отборен синхрон.
Крайният резултат май ще е най-малко запомнящият се елемент от събитието. И все пак, отборът на Европа с 13:8 точки са победителите на LAVER CUP 2018. Трофеят пътува за Стария континент. Легендарният Род Лейвър получава заслужено признание.

LAVER CUP блести от всички страни – като форма, като селекция, като професионален тенис, като изисканост и показност. Има за всеки по нещо – за професионалистите – необичайни роли в играта; за светските хроникьори – мода, бижута, красиви дами и скъпи тоалети, класно шампанско; за феновете – пристрастия извън стандартните; за букмейкърите – най-трудните прогнози.
За нас, българските привърженици на тениса, LAVER CUP 2018 е съпричастност. Григор Димитров е един от дузината най-представителни тенисисти в света – сред най-добрите професионалисти, с атрактивно и победно присъствие на корта, подкрепящ разпалено своите, ефектен с костюм и папионка, красив на постерите и кориците, блестящ в синхрон с блясъка на събитието

Вижте още:  Григор Димитров и още една пропусната възможност!

LAVER CUP много заприлича на “Златните глобуси” – по-забавната и обичана версия на “Оскарите” и преди АТР финалите в Лондон си е откровено и завладяващо шоу. Състезатели и зрители се забавляват. LAVER CUP показа, че спортът може да победи суетата.
За блясъка няма съмнение!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *