post

China Open 2018

                                         China Open, Beijing, China
                                              October 01 – 07 2018

За мъжете това е турнир от серията ATP World Tour 500 Series, а за жените – WTA Premier.
Провежда се в “Beijing Olympic Green Tennis Center”, който е построен за Олимпийските игри през 2008 г. През 2011 г. центърът се разширява до 11 корта. Мястото се слави със стадион с 15 000 места с прибиращ се покрив, наречен Diamond Court поради подобието му на диамант. Тенис центърът използва специална технология за охлаждане на въздуха, от която се възползват играчите и зрителите.
А едно от най-запомнящите се неща тук са трофеите. Азиатската оригиналност и символизъм са впечатляващи и запомнящо се ювелирно творчество.
Трофеят на мъжете: Jinou everlasting Cup
Декорацията на купата олицетворява традициите на император Qu Ziming и династия Qing. Вълни, скали, този модел е известен като “морската скала Джиянг /Jiang/”. От изделието струи въздух и печели духа.
Женският трофей: Ding
Той ни отвежда до върха на хармонията. Китай днес е един хармоничен свят и символът се обръща към тенис елита да живее в хармония, за да допринесе за духа на това чудесно събитие.
Трофеят на двойките: Grand
Двойният трофей творчески предава послание на спортистите да празнуват заедно. Той олицетворява чашите за пиене в Китай и гостоприемството на хората. Проектът показва, че всички се нуждаят от искрено сътрудничество, шоуто е победа, символ на идентичността на славата и уважението на гостите. Форма на купата и декорацията отразяват сътрудничеството между спортистите.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Хуан Лондеро - АО2020 , R1

През 2017-та трофеите бяха за Каролин Гарсия и Рафа Надал.
Дамите вече започнаха надпреварата. Квитова, Конта, Свитолина вече са извън играта. Донна Векич продължава доброто си представяне. Тук са Халеп и Вожняцки, Кербер и Младенович, Осака и Плишкова, Мугуруса и Бенчич.
При мъжете още от първи кръг двубоите са крайно равностойни и интересни – Вердаско/Монфис, Чорич/Лопез, Качанов/Куери, Дел Потро/Рамос Виньолас. За нас най-очакваният двубой, естествено, е на Григор Димитров с Райан Харисън. Факт е, че сме в
по-спокойната половина и с надежда очакваме един прекрасен сблъсък със Саша Зверев на полуфинала.
А защо да не си пожелаем този феноменален трофей да украси витрината на Григор Димитров?

Вижте още:  Internazionali BNL d’Italia 2020

 

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *