post

Виена -приказният валс на надеждата

Erste Bank Open 500
Vienna, Austria
October 22 – 28 2018

Вече сме в града на Щраус и Моцарт, на виенското кафе и виенския шницел, на разкошните барокови сгради и бални салони, на Виенското колело и лебедите в парковите езера. Възникнал на брега на река Дунав през 500 г. пр.Хр., тайна столица на Свещената Римска империя, част от Австрийската и Австро-Унгарската империи, днес Виена е културната европейска столица. През годините по улиците ѝ са оставяли следи стъпките на някои от най-големите имена на музиката, литературата и изобразителното изкуство – Бетховен, Брамс, Кафка, Климт, Иречек, Антон Страшимиров… Безценно наследство за този величествен град. Във Виена всичко е култура – улиците, музеите, Виенската опера, Императорския театър… Всичко, дори задължителните “mozartkugeln” – кръглите бонбони, които ще си купите от Виена, ще ви заведат неизбежно до Моцарт.

Вижте още:  ТУРНИРИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 22 – 28.04.2019

На прага сме на балния сезон във Виена.От ноември до март тук се провеждат средно по 400 бала с над 300 000 участници. Освен прочутият Виенски оперен бал, който определят като “кулминация на балния сезон”, Балът на филхармонията и Балът на магьосниците, свои балове имат юристите, медиците, офицерите, индустриалците, аптекарите, полицаите, учителите, сладкарите… дори ловците и пожарникарите.
Тази седмица ние ще сме приковали поглед в „бала“ на тенисистите. Особено привлекателен с участието на един от „дебютантите“ – Григор Димитров ще регистрира първо участие на този голям турнир, с награден фонд €2,035,415.
Това ще бъде 44-то издание на събитието и част от ATP World Tour 500 Series от 2018 ATP World Tour. Wiener Stadthalle ще посрещне 32-ма красиви мъже и големи тенисисти, готови за представяне, което да заслужи аплодисментите на публиката, много точки за класирането и немалко пари.
Жребият определено дава чудесни възможности на Григор за добро представяне. Дано и той се чувства добре и това му даде самочувствие и спокойствие за отлични игри.

Вижте още:  ”Световната звезда се завръща в Стокхолм!“ ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТНОВО Е В ШВЕДСКАТА СТОЛИЦА

Участниците са отбрани. В нашата четвъртина са Фучович и Фонини – класици в „елегантния“ танц и импровизациите. Доминик Тийм едва на старта на родна земя ще има сериозен опонент в лицето на Гаске. Още сериозни двойки ще се срещнат в първи кръг – Едмънт/Шварцман, Монфис/Джонсън, Иснър/Чунг, Басиашвили/Андерсън. Защитаващият титлата си Пуй ще се изправи срещу Колшрайбер.
Изтънченият вкус и колорит на Виена изцяло импонират на елегантния и техничен тенис, които са запазената марка на Григор Димитров. Дали ще танцуваме приказния валс на нашата надежда? Ние сме готови. Дано и той да е.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Корентин Муте - Wimbledon 2019 , 1-ви кръг

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *