post

За Париж с любов

ROLEX PARIS MASTERS
October 27 – November 4, 2018

Столицата на любовта е домакин на последният мастърс турнир от сезона. Една от най-прочутите зали в Европа ще бъде арена на двубои от висока класа. AccorHotels Arena, известен като Palais Omnisports de Paris-Bercy и още като Bercy Arena, е закрита спортна и концертна зала, която се намира на булевард De Bercy в 12-ти район на Париж, на брега на р. Сена. Арената има пирамидална форма, а стените ѝ са покрити с наклонена тревна площ. Разполага с капацитет от 7 000 до 20 300 души, в зависимост от събитието.
Кой ще издържи на умората и напрежението в края на сезона?
Да се спечели този турнир е наистина трудно. Не по-малко трудно е и да се достигне до основната схема сред 64-мата. Двайсет и четирима ще минат през два квалификационни кръга, за да останат шест от тях, които да продължат напред. Ще има ли нов „Филип Краинович“ тази година? Да си припомним 2017-а – премина през квалификациите и достина до финала, за да загуби от Джак Сок в спор за титлата.
След триумфа на Цонга през 2008 г. вече десет години французите чакат своя шампион. Като безкрайни оптимисти и верни фенове, те и тази година ще аплодират своите – Лука Пуи, Симон и Цонга /с WC/, Гаске и Шарди, Ебер, Манарино.
Любимецът на Джуди Мъри и на още много жени по света Фелисиано Лопес премина и двата квалификацинни кръга и ще запише своето 15-о участие на турнира.
Кой ще е № 1 след ROLEX PARIS MASTERS?

Вижте още:  За Париж и Григор - само с любов!

След като през юни т.г. Джокович беше на 22 позиция в ранглистата, тази седмица може да излезе до върха. Надал или Джокович? Кой ще замине за Лондон като лидер?
За Надал залогът има и друга страна – носителят на 11 титли от Roland-Garros в този велик град, все още няма нито една ROLEX PARIS MASTERS титла в забележителната си тенис биография, като най-близо до нея е бил през далечната 2007 г. Имало още какво да добави в музея на новата Академия.
Южноафриканецът Кевин Андерсън заслужено си осигури място в „рейса“ за Лондон. В Париж ще бъдат определени и последните, които ще заемат останалите места.
Григор Димитров! Какво по-напред за него? Провала във Виена го забравихме вече. С новата визия свикнахме. И с присъствието на Агаси на тренировките му – също, макар че нищо не е обявено официално. Да чакаме с надежда какво ще заяви преди турнира – то все не се случва. Да тръпнем преди жребия и да обсъждаме късмет ли е или не – все сме сгрешили. Разнищили сме и физиката и психиката му, и форхенда, и сервиса. И треньора, и жената му познаваме отвсякъде. И сладоледа опитахме, и палачинки обръщахме за кадем. Гладни и жадни сме за повече негови победи. Ако стане – ще се радваме на гурме. Ако не – ще преглътнем каквото има.
С Фонини ще опитат корта и на двойки. Колко ще е успешен този тандем не се знае, но ще е забавно.
Участниците ще си поделят награден фонд от € 4,273,775, като за шампиона се полага близо милион. И голямата любов на публиката.
Да се мисли за Париж, без да се спомене любов е все едно да не се снимаш пред Айфеловата кула. И понеже стана дума за любов и кула – в лицето на Дел По ще ми липсват и двете.

Вижте още:  Зеленото ухае на аристократизъм

Удивителен град, прекрасна зала, отличен корт, организатори с достатъчно средства и опит, най-добрата селекция от топ тенисисти, които има какво да доказват. Шоуто е гарантирано!

[democracy id=”1″]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *