post

Григор Димитров срещу Пабло Куевас-АО19,R2

Утре, 16.01. 2019 г. не преди 9.30 часа българско време първата ни ракета ?? Григор Димитров излиза в среща от втори кръг на ATP – SINGLES: Australian Open (Australia), hard срещу ?? Пабло Куевас. Двубоят е четвърти по ред на Court 3.
Григор Димитров започна с победа АО над неудобния си съперник Янко Типсаревич 4-6 6-3 6-1 6-4. Направи 18 аса срещу 8 двойни грешки. Въпреки колебливия старт в откриващия сет, успя да поеме контрол върху мача и да си осигури успех в четири сета.
Българският № 1 е губил само два от осем пъти във втори кръг на АО и то в далечните 2011 и 2012 г. при първите си две участия в основна схема на турнира. През миналата година достигна до четвъртфиналите, където малко неочаквано отстъпи на Кайл Едмънд.
Уругваецът Пабло Куевас не се представя успешно в тази част на света. От общо шест участия на АО, той е достигал най-много до втори кръг на турнира – през 2016 и 2018 г. По-успешен е на двойки, където през 2016 г. достига четвъртфинал. В първи кръг преодоля Душан Лайович за малко повече от два часа, 6-4 7-5 6-1 като направи 31 уинъра и само 19 непредизвикани грешки.

Pablo Cuevas Ao19
Пабло Куевас след първия си мач


Двамата тенисисти са се срещали три пъти, като Григор Димитров води с 2-1 в преките сблъсъци. Единствената победа на Куевас е на турнира в Истанбул, на любимата му настилка – клей, на която са постигнати и шестте му титли.
Срещата може да наблюдавате пряко по Евроспорт , както и тук:
https://tennis-analyses.com/links/

Избрани моменти от срещата им във втори кръг в Сидни 2016г- 1минута и 41 секунди

Успех и нека се поздравим с победа!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *