post

Григор Димитров срещу Кей Нишикори

Утре, 03.01.2019 г. около 11 часа българско време първата ни ракета ?? Григор Димитров излиза в среща от четвъртфиналите на ATP – SINGLES: Brisbane (Australia), hard срещу ?? Кей Нишикори. Двубоят четвърти на корт Pat Rafter Arena, първи от вечерната сесия…


Изглежда, че Григор Димитров намира победния ход, след като постигна две чисти победи в Бризбън срещу Йошихито Нишиока и Джон Милмън. Това е един позитивен старт за българския № 1, след проблемите, които го съпътстваха през 2018 г. Григор Димитров започна предходния сезон ударно, но физически неразположения не му позволиха да продължи в същия дух и той не успя да се класира за ATP World Tour Finals ( титла през 2017 г.).
Григор Димитров винаги се е представял добре на ATP Brisbane и би трябвало да се чувства уверен преди сблъсъка с Кей Нишикори. През шестте си участия тук, той е достигал до четвъртфиналите пет пъти, с най-добро представяне през 2017 г. – титла.
Японският № 1 имаше подобни несгоди като Димитров с физически неразположения, но завърши 2018 г. близко до най-доброто си равнище.
Бившият № 4 Кей Нишикори, поставен на турнира под № 2, започна отлично надпреварата с успех над Денис Кудла, 7-5 6-2 като записа резултат в откриващите си мачове в ATP Brisbane (7-0). Той ще се стреми да достигне до пети полуфинал тук от осем участия.
И двамата тенисисти са били достатъчно дълго време в топ 10 на ранглистата, но Кей Нишикори има комфортна преднина от 5-1 в преките сбълъсци помежду им и е лек фаворит в двубоя.

Срещата може да наблюдавате пряко по Евроспорт 1, както и на безплатните линкове.

Успех и нека се поздравим с победа!

Радостина Атанасова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *