post

ТУРНИРИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 22 – 28.04.2019

Навлизаме в разгара на клей сезона. Остава малко повече от месец до Roland Garros и всички тенисисти се стремят към най-добрата си форма. Предстоящата седмица ще ни предложи още една доза голям тенис.

Barcelona Open Banc Sabadell
Barcelona, Spain
АТР 500

Barcelona Open Banc Sabadell, Trofeo Conde de Godó, е най-старият тенис турнир в Испания и един от най-престижните на клей. Историята му е част от историята на първия испански тенис клуб, Real Club de Tenis Barcelona 1899, който е домакин на турнира от създаването му. Началото е през 1953 г. С годините турнирът се превръща в символ на град Барселона, не само като голямо спортно събитие, но и като голям празник.
Най-продължителен „стаж“ тук има Фелисиано Лопес, който играе в Барселона вече 18 години. През 1982 г. финалът е спечелен от Матс Виландер, който тогава е на 18 години и един месец, и така става най-младия състезател, печелил трофея.Турнирът е бил свидетел на десет испански финала, от които в четири са се срещали Надал и Ферер, и четирите завършили с победа на героя на Барселона – Надал. И на този турнир Надал има 11 титли. Сериите му са били прекъсвани два пъти, сътветно от Вердаско и Нишикори. Надал е и действащият шампион на Barcelona Open. Монте Карло не можа стане място на 12-и триумф за испанеца. Дали това ще види Барселона? Дочу се слух, че Надал има физически проблем и може дори да пропусне турнира, макар че е поставен №1 в схемата. Той е водач в горната ѝ част. Тук са Гофен, Циципас, Тийм и Хачанов. В долната половина са Саша Зверев, Нишикори, Медведев, новото откритие Алиасим и героят от Монте Карло – Фабио Фонини. В тази част е и Григор Димитров, който почива в първи кръг. Във втори очаква победителят от мача между опитните Фелисиано Лопес и Вердаско. Ако премине успешно през него, може да срещне Саша Зверев, който започва срещу квалификант. В Монте Карло Григор показа вдъхновяваща игра, желание за победи, връщане към стила, който му носи успехи и отново ни изправи на крака. И, макар че губи точки и позиции в ранглистата, сме обнадеждени за останалата част от сезона. Успех, Григор! Ще чакаме срещите ти да украсят празничните ни дни.
И още…

Вижте още:  Григор Димитров срещу Николас Джари - Барселона , 3-ти кръг


Hungarian Open
Budapest, Hungary
АТР 250

Един „млад“ турнир, с едва трето издание, който през 2017 г. замести турнира в Букурещ. Лука Пуй и Марко Чекинато за носители на двата трофея тук. Тази година турнирът се очертава като много силен, с отлични тенисисти. Под №1 е поставен Марин Чилич. Следват го Борна Чорич, Марко Чекинато и Басиашвили. Матео Беретини среща Кукушкин в първи кръг. Един наш любимец – Е. Гулбис – Лорда ще застане срещу Ласло Джере. Гордост на турнира в Будапеща ще е Душан Лайович, достойният финалист в Монте Карло.
Ще е интересно!

Вижте още:  Istanbul Cup & Porsche Grand Prix


Дамите.
Porsche Tennis Grand Prix
STUTTGART, GERMANY
Premier, Clay
, Indoor
2019 Porsche Tennis Grand Prix е с много силно присъствие тази година. Осем от Топ 10 са тук. Осака е поставена под №1, Халеп – №2, а Квитова – №3. Още в първи кръг се срещат Дона Векич и Кербер, Каролин Гарсия и Анет Контавейт. Тук са още Касаткина, Севастова и Остапенко. Бенчич и Кики Бертенс играят с квалификантки и може да се срещнат във втори кръг.
Наградният фонд е $886 077.
Трикратната шампионка от Щутгарт Мария Шарапова ще пропусне турнира, поради продължаващото лечение на травмата ѝ.
Обичайно е да се каже, че дамите могат да предложат всякакви изненади.
Вече ставаме свидетели, че и мъжете го могат.
Изненадите не са това, което бяха.
Да му мислят букмейкърите. Ние ще се наслаждаваме на хубав, качествен и интригуващ тенис.
И ще се чукаме с яйцата. Наближава Великден! Дано „борецът“ е в теб.
А победата – наша!

Вижте още:  Тенис във Виена – музика за очите!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *