post

Да спечеля „Roland Garros“ е моя цел

Даниела Димитрова е родена през 2002 г. в САЩ, в спортно семейство. На 8 г. постъпва в тенис Академия в Хюстън, Тексас. Тъй като семейството не живее там, всеки месец трябва да пътува и по 12 дни прекарва в Академията. Следва ITUSA, смяна на треньори и търсене на най-добрите условия. От юни 2016 г е в „4Slam Academy“ в Барселона.
На 15 години печели първата си титла ITF Juniors в Мароко.
Тази година тя ще включи в квалификациите за девойки на „Rolad Garros“, 2019.

1.Къде те намираме, Дани?
В момента се намирам в Париж, Франция.

2.Коя е Дани Димитрова? Какво искаш да знаем за теб?
Това, че Даниела Димитрова се старае да бъде много открит и добър човек. Старая се да предразполагам хората да общуват лесно с мен. Останалите подробности около личността ми оставям за тези, които искат да ме опознаят лично.

3.Защо тенис? Какво те накара да избереш тениса?
Ако трябва да бъда честна, първите две години не бях сигурна за тениса, но продължих да тренирам. Не помня кое лято точно, но в един момент се влюбих в играта. Влюбих се в ежедневните тренировки, във фитнес подготовката и като цяло в тенис живота.

4.Разкажи ни за един „работен ден“ в Академията.
Денят ми в академията започва около 7:30 ч. със загряване. След това играя 2 часа тенис, след което идва времето във фитнеса. Това приключва около 11:30 ч. След това е време за почивка – до 14:00 ч. следобед. Следва още час тенис и час във фитнес залата. Така протичат дните за подготовка в академията.

Вижте още:  Eastern European Championship - правилник , Димитър Кузманов-Мико & Алекс Лазаров

5.Къде ти е по-трудно – на тренировка и по време на състезание?
Това е доста добър въпрос. Този въпрос ще го разделя на два различни варианта. Първият е, че ако си подготвен психически и физически преди турнир, тогава вероятно тренировките ще са по-трудната част. Вторият е, че ако имаш съмнения в себе си, чувстваш се несигурен и имаш страхове, това може да направи мачовете много трудни и тежки. Мисля, че отговора на този въпрос е и двете, зависи ти самият как се чувстваш и в какъв етап от кариерата си се намираш.

6.Коя е твоята първа победа, която си запомнила?
Когато спечелих първият си Европейски тенис турнир под 14 срещу съперничката за титлата Розалина Юсева. Беше важен и специален за мен, защото преди това бях губила 4-5 пъти от нея, а накрая успях да защитя финал на европейско първенство.

7.Имаш ли вече любим турнир?
Да. Това е турнира в Прато, Италия. Миналата година спечелих този турнир, но за жалост тази година не успях да защитя титлата си. Там имам усещането, че всички ме познават. Бях изключително топло посрещната още миналата година. Тази година бях изключително изненадана, когато намерих града с разлепени мои плакати и много мои снимки в техни списания, така че да, определено Прато е любимият ми турнир.

Вижте още:  Александър Лазаров срещу Алехандро Табильо - Шимкент 2 Чалънджър , 2-ри кръг

8.Състезаваш се за България, състезаваш се на турнири и в България. Как усещаш ти България? Емоции, подкрепа – кое преобладава или не ти достига?
Получавам много любов от хората, които ме подкрепят. Тези хора ми дават увереност и самочувствие в трудните моменти. Хората, които не ме подкрепят, поради една или друга причина, не са важни за мен и не им обръщам внимание, аз нямам проблем с никой тук. Чуваствам се българка и България заема много важна част в сърцето ми, това е достатъчно емоционално за мен. Аз се състезавам под българския флаг и много ми се иска именно под него да спечеля много титли. Ще завърша отговора си така: България е страхотна родина, но трудна държава.

9.Макар и още на 17, открила ли вече кое е най-важното за един тенисист, за да е успешен?
Опитвам се да намеря начин да се изкачвам към върха. Променям и работя върху нещата, които не работят. Все още не съм намерила правилната формула за моят успех, но предполагам, че усърдните тренировки, желанието ми и подкрепата, и окуражаването ми от близките ми хора, да донесат успех.

Вижте още:  ATP CUP - България срещу Молдова

10.„Roland Garros“ е истинско приключение. Какво очакваш, каква е целта ти за този „Roland Garros“?
Очаквам с нетърпение това приключение. Това е мечтата на всеки тенесист, да спечели турнира. Именно това е и моята цел, да го спечеля.

11.За какво мечтаеш, Дани?
Мечтата ми е да бъда добър човек и топ WTA играч.

12.Какво би казала на момиченцето, което за първи път водят на корта?
“Обърни се и избери нещо друго, дете, това е за твое добро. “ Естествено това е поднесено с много любов и под формата на шега.

13.Дани, кое е най-новото при теб? Сподели най-близките си планове.
Настоящите ми планове са да напусна академичната подготовка и да започна индивидуална такава. Намеренията ми са да продължа индивидуално отново в Барселона.

Преследвай мечтите си и работи за постигане на целите си. Успех, Дани!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *