post

Турнирите през седмицата 19 – 25 май 2019 г.

Banque Eric Sturdza Geneva Open
Geneva, Switzerland

АТР 250

Откритото първенство на Женева 2019 (известен още като Banque Eric Sturdza Geneva Open) е турнир по тенис на мъже, който се играе на открити клей кортове. Това е 17-ото издание на турнира и част от серията ATP World Tour 250. Той се провежда в Tennis Club de Genève в Женева, Швейцария, от 19 до 25 май 2019 година.
Наградният фонд е Е 501 345. Дейставащ шампион – Мартон Фучович.
Тук ще се срещнат още Фабио Фонини, Данийл Медведев, Матео Беретини, Филип Колшрайбер, с WC в основна схема влиза Стан Вавринка. С WC в турнира ще вземе участие и Григор Димитров. По съвет на треньорите си тук Григор ще започне от квалификациите. Решението изглежда логично, с оглед на моментната му форма. И, като се има предвид ранните му отпадания в последните турнири, игровата му практика е твърде оскъдна. А това започна да се превръща в проблем. За да разчита на по-добро представяне на Roland Garros, което е крайно необходимо за Григор, очевидно трябва да се проведе по-различна подготовка – в състезателен режим. Новият тандем вече взима и нови и по-радикални решения. Дали това е мъдро решение и ще доведе ли до желаните резултати – подобряване на играта в технико-тактически план, повече самочувствие и правилни решения в хода на срещата? Това скоро ще разберем. През 2010 г., на 19 години, Григор спечели чаланджър турнир тук, в Женева. Според някои източници се очаква и Агаси да се присъедини към щаба на Григор тук, в Женева, и заедно с Радек Щепанек да го подкрепят и напътстват. Генералната репетиция за голямото представление в Париж започва предстоящата седмица. Отдавна турнир от тази категория /като изключим този в София през 2017 г. / не е бил толкова важен за Григор Димитров.

Вижте още:  Ролан Гарос Quiz

Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon
Lyon, France

АТР 250

„Щастлив съм да участвам в пресъздаването на голям международен тенис турнир в регион, който ми е скъп и е място на чест и личен ангажимент, който днес е част от целите ми на спортист и човек. Спечелването на първото издание на турнира през 2017 г. беше много специален момент, изпълнен с емоции за мен, по време на една абсолютно магическа седмица. Миналата година не участвах заради травмата ми и сега с нетърпение чакам завръщането си в Лион и да играя през 2019!“ Джо-Вилфред ЦОНГА.
Доминик Тийм ще защитава титла тук в състезанието за награден фонд от 501 345 Е.
Иснър, Басилашвили, Шаповалов, Стив Джонсън, Щтруф, Бердих, Тейлър Фриц са част от участниците тук.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Андрей Мартин , Roland Garros 2020 , R2

NÜRNBERGER Versicherungscup
NÜRNBERG, GERMANY

WTA International

ще бъде седмото издание на турнира, с награден фонд $ 250000. Johanna Larsson ще защитава титла тук. Юлия Георгес, Путинцева, Синякова, Алисън Риске, Кристен Флипкенс и още някои други ще се борят за титлата.

Internationaux de Strasbourg
Strasbourg, France

WTA International

Павличенкова е шампионката от миналата година в Страсбург и тази година няма да защитава титлата си. Слоун Стивънс е водачка на схемата. Наградният фонд – $ 250000.

Вижте още:  Турнирите преди Australian Open 2019

И така… Предстоят ни по два малки, но от особено значение, турнира за мъжете и жените. Последен преглед на моментното състояние на всеки, който ще вземе участие в тях, преди галата в Париж. Ще следим тези турнири. И ще очакваме всичко ново, което ни очаква от щаба на Григор Димитров. Каквито и решения да взимат – на корта ще се види. Пожелаваме си най-доброто. Пътят към Париж минава през Женева!


.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *