post

Александър Лазаров срещу Алехандро Табильо – Шимкент 2 Чалънджър , 2-ри кръг

На 12.06.2019 г. от 7.30 часа българско време на турнира CHALLENGER MEN – SINGLES Shymkent 2 (Kazakhstan), clay ?? Александър Лазаров излиза в двубой от втори кръг срещу Алехандро Табильо ??.


Алехандро Табильо е чилиец на 22 години, който на 13 напуска дома, за да тренира във Флорида, вдъхновен от своя брат Себастиан, също тенисист. Въпреки че любимата му настилка е клей, а любимия удар ” къса топка”, определя Уимбълдън като мечтания турнир.
В началото на сезона заради промените настъпили в раглистите на АТР и ITF, той започва без ранкинг, но финала на M25 Weston, Weston, FL, U.S.A. ( загуба от Попко 2-6 3-6), финал на M25 Aktobe, Aktobe, Kazakhstan ( загуба от Нийлс Лоотсма 4-6 4-6) и титла на M25 Aktobe, Aktobe, Kazakhstan ( реванш срещу Лоотсма 6-3 6-4) през февруари, както и полуфинал на чалънджъра Puerto Vallarta Open, Puerto Vallarta, Mexico и четвъртфинал на Almaty Challenger, Almaty, Kazakhstan месец по-късно го изкачват до № 341 в световната ранглиста.

Вижте още:  Преди да насочим погледи към Китай Да играеш тенис професионално или живот с по -ясно бъдеще и реализация?


Александър Лазаров също започна сезона без ранкинг, но получената ” дива карта” за квалификациите на турнира София Оупън през февруари му даде възможност да покаже на какво е способен. Четвъртата ни ракета се възползва отлично от нея, като победи последователно Лукаш Лацко 7-6 (5) 6-2 и Лука Вани 7-6 (6) 3-6 7-5, за да загуби в първи кръг на надпреварата от Фернандо Вердаско 6-1 6-2.
В началото на юни Лазаров записа и участие в първия чалънджър за годината като отстъпи на старта на Александър Журбин 7-5 7-5.
Срещата може да наблюдавате ТУК

Успех и нека се поздравим с победа!

Вижте още:  „Тенисът предизвика неугасващ, благодатен огън в сърцето ми.“

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *