post

Григор Димитров срещу Феликс Оже-Алиасим – Fever Tree Championship 2019 , 1- ви кръг

Днес, 18.06. 2019 г., от 18.30 ч. Григор Димитров излиза за първия си официален мач на тревен корт този сезон в турнира Fever-Tree Championships


London, Great Britain, който ние кратко наричаме Queen’s. Негов съперник е Феликс Оже-Алиасим. Като гледаме визитните картички на двамата, това се очертава като един странен и неравностоен двубой. Но само на пръв поглед.
Григор Димитров е на 28 години, а Алиасим – на 18. Григор има 10 години в професионалния тенис, а Феликс – малко повече от година. В кариерата си българинът има 293 победи, а канадецът – 29, като 23 от тях са тази година. До тук всичко е полза на Григор Димитров. Но… 2018 г. Григор завършва на 19 позиция в АТР ранкинга, а сега е 45-и. Алиасим изпраща миналия сезон като 108-и, а сега е 21-и. Григор през 2019-а има 11 победи, а Феликс – 23. Е, има и по какво да си приличат – и двамата са почти еднакво високи и живеят в Монако.

Вижте още:  За Париж и Григор - само с любов!


Момчето, което обича да свири на пиано и любимата му настилка е твърдата, тази година достигна до три финала и един полуфинал, като има победи над тенисисти като Фучович и Фонини, Шаповалов и Басилашвили, като Чорич и Циципас.
Шампионът от 2014-а година на Queen’s обича зеления килим и аристократичния Лондон. И Лондон го обича.
В интервю пред АТР Григор казва, че вече се чувства физически по-добре. Дано контузията не му създава проблеми и с Радек Щепанек да са успели да проведат необходимата подготовка, за да видим един спокоен и уверен Григор, готов за победи.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Данийл Медведев - US Open 2019 , Полуфинал

Срещата може да наблюдавате онлайн ТУК
Той има подкрепата ни. Успех, Григор!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *