post

Рафаел Надал срещу Сам Куери – Wimbledon 2019 , четвъртфинал

Днес, 10.07.2019 г., са четвъртфиналите при мъжете. Срещите започват в 15.00 ч. На централния корт последователно излизат Джокович срещу Гофен и Нишикори срещу Федерер. Програмата на корт № 1 ще открият Гуидо Пея и Баутиста-Агут.


Като втора среща, от около 17.00 ч., на корта ще излязат Рафаел Надал и Сам Куери.
„Всяка година е различна. Няма значение как съм се чувствал миналата година. Аз съм в четвъртфиналите. Изиграх добри мачове. Това ми дава увереност. Сега започва най-трудната част от турнира. Куери ще е там, пред мен. Ще бъде голямо предизвикателство. Надявам се да съм готов за това.“ – споделя Рафаел Надал.

Вижте още:  Western Southern Open 2020 , Финалите


Да си припомним някои факти за двамата.
Сам Куери, американецът, № 65 в ранглистата, достига за втори път до четвъртфиналите на турнира след 2016 г. През 2017-а е най-доброто му представяне – полуфинал. Тази година Куери победи последователно Тийм, Рубльов, Милман и Сангрен. В тези четири мача от общо 14 сета е изиграл седем тайбрека при съотношение 5:2 в негова полза.


Надал печели WIMBLEDON през 2008 и 2010 година – годината, когато взима последователно трофеите в Париж, Лондон и Ню Йорк. През 2018 г. той достига полуфинала, където губи от Джокович. Тази година той взе три чисти победи – срещу Сугита, в първи кръг, срещу Цонга – в трети и срещу Соуса – в четвърти. Само Кириос успя да вземе сет в мач от втори кръг, в който двамата изиграха и два тайбрека.
Тревата не е любимата настилка на Надал. Тази година всички твърдят, че е това е „най-бавната трева“ до сега, което сигурно се харесва на Надал. Той влиза като абсолютен фаворит в мача. Изненада винаги може да се очаква. Ако Куери излезе победител от тази среща, това ще е твърде голяма изненада, която едва ли някой се осмелява да предвиди.

Вижте още:  LAVER CUP – ПАРИ И ЗВЕЗДЕН ПРАХ


Н2Н – двамата са се срещали 5 пъти. Единствената победа на Сам Куери е през март, 2017 г., когато той побеждава Надал в Акапулко.
Срещата може да наблюдавате по Евроспорт 2, както и онлайн ТУК

Успех и нека по-добрият победи!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *