post

Късметлии сме , Григор!

След мача на Григор, който продължи до малките часове на днешния ден, реших да видя какво е мнението на „специалистите“, какво са споделили за победата и класирането на Григор сред най-добрите 16 на един от четирите най-големи форуми в света, US Open. И прочетох – „Григор не допусна изненада“, „Григор показа характер“, „Димитров отново е на голямата сцена“, „Григор си свърши работата“. Семпли думички с привкус на сумтене. Като онова преди два дни – „Късмет – без да играе Димитров в трети кръг“. Това го чуваме за втори път, след 2017-а. Ей, голям късметлия е този Григор. Цяла година лавира между контузията и поддържането на форма, така че хем да справи с нея, хем да не излиза от голямата игра и да запази що-годе някакво класиране. Не пое риска за драстична намеса и сигурно има своите причини за това. Взе решение, което не се хареса на мнозина – от треньорите, през антуража до много от нас – феновете. Довери се на един човек, с който преминава битката си с продължителното лечение на болката. Излизаше победен, не говореше.

Вижте още:  Воля


Преди седмица чакахме жребия на US Open 2019 и тайничко се молехме за по-благосклонен жребий. И този път това, с жребия, се получи, дори повече – двама от сериозните опоненти /Раонич и Чорич/ напуснаха играта, един млад поляк се наложи над Куевас, Нишикори беше победен. И схемата се отвори още повече. Късмет! Голям късметлия е този Гришо, бе! – се чу звук през сумтенето.
Късметът в спорта е известен още като шанс. И ако успееш да го използваш, ти доказваш, че го заслужаваш. През 2017-а, в Лондон, Григор получи един такъв шанс и как го използва, а, помните ли? Та, когато получиш шанс и го използваш, това в спорта се нарича успех!


Сега Григор получи шанс за добро представяне на US Open и той го използва. Доброто представяне вече е факт. Григор е по-уверен в играта си, по-разнообразен, преодоля тайбрек, направи един много добър трети сет, и сякаш се връща към онзи стил на игра, който с нескрита гордост наричачахме „стил Григор Димитров“, извоюва чиста трисетова победа и е сред 16-те най-добри в света.
Григор Димитров сега има нелошия шанс не само за добро, а за отлично представяне. За целта трябва да премине победно и през Алекс де Минор. Ама то е лесно да се каже. Без значение – важното e да излезе на корта в добра кондиция и да играе с настроение и желание. Да играе своя тенис. И да развълнува всички.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Мартон Фучович - US Open 2020 , R2


Защото спортът е емоция, а не конференция на професори по атомна физика. И говоренето с равен тон не му е присъщо. Всеки мач е адреналин. И всички трябва да скочим на крака и да изкрещим: „Браво, Гришоооо!“
Защото късметлиите сме ние, че има защо да не спим, да се радваме, да се ядосваме, да пием вино и хапчета и да крещим: „Ето го, излиза на корта, предстои ни нова доза живот!“

Вижте още:  ДА ПРАЗНУВАМЕ!


P.S. Спортът е емоция и живот за малко хора, тенисът за още по-малко. Никой не съди онези, които не го разбират, те си имат други страсти. Четивото е само за онези, които живеят в този – да го изживеем на макс! Благодарение на Григор имаме този късмет!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *