post

Седмицата, когато тенисът ни среща с Camel и Кръстникът

Winston-Salem Open
Winston-Salem, NC, U.S.A.
August 18 – 24, 2019
ATP 250

Каква е първата ви асоциация като чуете името на града Winston-Salem? Може би познахте. През 1875 г. RJ Reynolds основава тютюневата компания Reynolds. Тук е домът на известните в цял свят марки Winston, Salem и Camel. Районът Winston-Salem все още е основният международен производствен център за цигари на марки Reynolds. А онези, които са забелязали само тирето в името, също са познали – градът, който през 1913 г. е формиран от сливането на двата града Winston и Salem е известен още с името „тирето“, какъвто псевдоним се използва и за местния бейзболен отбор. И още нещо любопитно. През 1929 г. е завършена сградата на Reynolds в Winston-Salem. Тя е небостъргач с височина 314 фута, който има 21 етажа. Тогава тя е най-високата сграда в Съединените щати на юг от Балтимор и е обявена за най-добрата сграда на годината от Американския институт за архитекти. Сградата е добре известна с това, че е предшественик и първообраз на много по-големия Емпайър Стейт Билдинг, построен през 1931 г. в Ню Йорк. Всяка година персоналът на Емпайър Стейт Билдинг изпраща картичка за Деня на бащата на служителите в сградата Reynolds в Winston-Salem, за да отдаде почит на своя предшественик. Точно тук, в този интересен град, на Winston-Salem Open, 2019 ще си дадат среща сериозни тенисисти.

Вижте още:  Zàijiàn, Китай! Добре дошли в Европа!


Последният мъжки турнир преди US Open се провежда в Северна Каролина, в едно ново и много модерно съоръжение на базата на Wake Forest Athletics.

Томаш Бердих ще се включи в този турнир и в първи кръг отстрани Андреас Сепи. Беноа Пер е поставен под №1 тук. С WC в надпреварата ще се включи Анди Мъри и ще започне с Тенис Сангрен, а във втори кръг поставения под №2 Шаповалов очаква победителя от този двубой. Фелисиано Лопес, Филип Краинович, Хуркач, Каспар Рууд и още интересни тенисисти ще проверят формата си преди Големия шлем. Шампионът от миналата година Медведев не е заявил участие в Winston-Salem тази година.

Вижте още:  Sofia Open - слънце през ноември

NYJTL Bronx Open
NEW YORK, NEW YORK
August 18 –24, 2019
WTA INTERNATIONAL

The Bronx – най-северният от петте административни района на Ню Йорк, с население около милион и половина жители. Повече от 50% от тях са латиноамериканци или с испански произход и да чуеш испанска реч е по-скоро обичайно. Коренните американци са истинско малцинство в района. Само около 5560 индивида са индианци, което е равно на едва 0,4% от населението. Не, че има отношение към турнира, но защо да не го знаете – през 1922 г. дон Вито Корлеоне и семейството му се преместват в къща с апартаменти в Бронкс, където живеят до 1939 г. А от днес започват снимките на дамите тенисистки в The Bronx.
Това ще бъде първото издание на Bronx Open като част от международните турнири на WTA Tour 2019. Той ще се проведе в центъра на Cary Leeds Center in Crotona Park в Бронкс, Ню Йорк. Награден фонд – $250 000. За шампионката – $43 000. Първи квалификационен кръг – $530.
В първи кръг Камила Джорджи ще срещне Маргарита Гаспарян, а Ализе Корне се наложи над Катерина Козлова (6:4;6:2).Александра Саснович се изправя срещу Полона Херцог. Томлянович, Путинцева и още тенисистки, от които могат да се очакват добри игри са тук.

Вижте още:  МОДАТА – ЕЗИК НА МИГА

И докато Кириос и Надал мерят за колко секунди ползват хавлиените кърпи, ние се местим на далеч по-забавни места. И правим магии за късметлийски жребий на US Open.

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *