post

DAVIS CUP – БЪЛГАРИЯ ГОСТУВА НА ЮАР

Неотдавна ITF обяви разширения формат за състезанията от група I и група II на Davis cup, които ще се играят от 2020 г. Новият формат създава световни група I и група II, непосредствено под най-високото ниво на състезанието, заменяйки регионалните групи I и II, които в момента се играят в Америка, Азия / Океания и Европа / Африка.
Като част от тези промени ITF въвежда допълнителен кръг, както за световната група, така и за световна група II, който ще се проведе заедно с квалификациите през март 2020 г.


Съставът за квалификациите през 2020 г., плейофите в група I и плейофите в световната група ще бъдат финализирани в края на седмицата за регионалните групи I и II група на 13-14 и 14-15 септември. Няма да има промяна в структурата на III и IV група, която ще продължи да се играе като регионални събития.
В най-голямото международно отборно състезание участват 133 държави.


Квалификациите се проведоха през февруари като в тях участваха 24 държави, които се състезаваха за 12 места. Дванайсетте губещи продължават в Zone Group. Zone Group е разделена на група I и група II. Победителите /по 12 държави/ получават право да се състезават за квафикациите през 2020 г., а загубилите продължават в плейофите на съответните групи.


България е във II група на Zone Group Европа/Африка. Ето как изглежда групата:

Вижте още:  Участие на българите, които ще следим днес, 25.06.2019 г.?


Румъния/Зимбабве /игран през април, 2019 г. 4:1/, ЮАР/България – 13-15 септември, Дания/Турция – 13-15 септември, Мароко/Латвия – 2:3, Египет/Словения – 13-15 септември, Норвегия/Грузия.


Финалът за тази година Rakuten Madrid Finals, ще се проведе между 18 и 24.11.2019 г. В него ще вземат участие 18 отбора – 12 квалификанти, четирите полуфиналиста от 2018 г. и два отбора с WC.


Отборът!
Нашият отбор е в състав DAVIS CUP – БЪЛГАРИЯ ГОСТУВА НА ЮАР Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев, Адриан Андреев, с капитан Тодор Енев.


Димитър Кузманов – Мико е роден на 28 юли 1993 г. в Пловдив. Ранкинг в АТР – единично 324, двойки – 1063. Димитър Кузманов е клей-играч. Поради контузия той не е играл от м.юли. „След 43 дни и 1032 часа извън корта съм изключително щастлив да бъда част от националния отбор в предстоящия мач срещу отбора на Южна Африка! Без значение дали ще играя или не, самият факт, че съм на корта и отново правя това, което обичам, ме изпълва с чувство на удовлетвореност! „ – написа Мико в официалната си страница във Фейсбук. Той е най-опитният, с 8 участия в Davis cup.


Александър Лазаров – роден на 06.11.1997 г. с ранкинг към момента – 527 и 502. Той ще участва за трета поредна година в този турнир. През тази година и той има по-добри изяви на клей и в турнирите на двойки. По всичко личи, че огромната тежест ще падне точно върху неговото представяне както на синглите, така и на двойки.

Вижте още:  Цвети Пиронкова и Вики Томова - US Open 2020


Александър Донски – на 21 години. Ранкингът му към момента е 792/507. На твърда настилка, на двойки, има един четвъртфинал на турнира в София, заедно с Александър Лазаров.


Габриел Донев – роден на 29 юни 1996 г., вече на 23 г. той е на 796 позиция единично и 994 – на двойки. Не е играл за Davis cup и няма опит в отборните турнири.


Адриан Андреев. 18-годишният Адриан е най-младият сред нашите тенисисти с два официални мача в Davis cup. Адриан също лекува контузия и не е играл от м. май тази година.


Съперниците ни от ЮАР разполагат с Lloyd Harris113 в АТР ранкинга и изключително опитния двойков играч Raven Klaasen с 8 позиция на двойки, с опит от 2009 г. в Davis cup.


Шансовете!
Davis cup е специфично състезание. Колко точно са преценили силите на нашите състезатели от БФТ и капитана ще узнаем в края на седмицата. Това, което прави впечатление на всеки, следил изявите на нашите момчета е, че Мико този път май отива само за кураж на останалите. Адриан също не е възстановен от контузията, няма опит и трудно ще се включи успешно в двубоите. Пълноценни са само двамата с име Александър, но ако и синглите и двойките са тяхна отговорност, ще им бъде трудно да изнесат всичко на плещите си. Ще очакваме амбициозно включване на Габриел Донев. Каква е причината в отбора да не намери място Васко Младенов – един изключително опитен състезател, който би бил безкрайно полезен, особено в случай на решителен мач на двойки? С много опит и победи на двойки през годините в този турнир с Адриан, с Лазаров и Мико.

Вижте още:  ROLEX PARIS MASTERS PARIS, FRANCE OCTOBER 30 - NOVEMBER 05 2017


С Александър Лазаров, с двама току-що излекували контузии и с двама дебютанти тръгваме към ЮАР.
Ще следим участието на нашите момчета. Дано късметът е с тях – ще им трябва. Ако гоним победа, разбира се. Как са направени анализите и сметките – ще видим.


Ние им желаем успех и нека се върнат като победители.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *