post

Laver Cup -филм за милиони

Laver cup започна с много шум и завърши разочароващо. Не като резултат, а като развитие. Отборът на Европа беше истинско съзвездие. Всички очакваха лесна победа. Не се получи. Но това не е най-важното. За трета поредна година гледаме този турнир. И вместо развитие и приятни изненади, остави привкус на отегчение и леко разочарование.

Графитено-черното в интериора от класическо официално придоби отенъци на мрачно. Да загубят в Женева се оказа стресиращо за отбора на Европа. Фанатизираната публика не можеше да го понесе и европейците, водени от „обожествяваните“ Федерер и Надал нямаха право да ѝ го причинят.

Разочароващата за отбор „Европа“ двойкова среща в събота наложи промени „в крачка“ през третия ден. Надал се отказа от среща с Кириос. След словесната атака на Ник срещу Надал, Надал не можеше да рискува да излезе срещу него, ако не е на 100%. Една евентуална загуба, дори на демо мач, за Надал щеше да е уронване на престижа му. После Кириос се почувства „не добре“ и цялата тежест падна на Тейлър Фриц.

Вижте още:  Смяната на поколенията е факт

Победа за Доминик Тийм беше като лесно домашно за петокласник. Но, Фриц направи невъзможното и прехвърли „горещия картоф“ в ръцете на Федерер. 11/10 и се наложи Зверев и Раонич да решат крайния изход от двустранния турнир. И двамата бяха без запомнящо се присъствие до момента, а на тях се падна участта да решат къде ще отиде паричния поток. Всъщност, той отива в Теаm 8, но това е извън играта.

Вижте още:  И ТОВА ДОЙДЕ ОТ КОСТА РИКА /за Мико с най-добри чувства/

Състезателите си създадоха емоции, Надал видимо се вживяваше, Баутиста-Агут беше отегчен, Федерер даваше наставления вместо капитана. „Шареният“ свят реагираше на всяка точка, а Ник Кириос, който очевидно си е сбъркал спорта, беше навсякъде. Отбор му дайте на Ник… и лилави панталонки – екзотика. Всички са щастливи.

Laver cup завърши при резултат 13/11 за отбор Европа.

Дали ще го бъде – знае ли се? Тайфун от сметки и вълнения отвя звездния прах. Да се върнем към истината. Тенисът е за индивидуалисти. Друго си е да пресмятаме точки, класирания, да броим титли.

Интригата е в истинския спорт. Другото е представление – скъпо и режисирано. Стига режисьорът да не се обърка. Беше забавно – за някои. Разочароващо – за други. Печелившо – за трети. Какво спечели тенисът? Нов модел, опит, възможности – не е ясно. Материалният свят е завладял спорта и Laver cup е негов посланик.

Вижте още:  Любопитно от историята на тениса

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *