post

ТУРНИРИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА 16 – 22.09.2019 г.

ATP 250

St. Petersburg Open
St. Petersburg, Russia

St. Petersburg Open ще се проведе в Sibur Arena, която се намира на остров Крестовски, в парк на брега на Финския залив. В същия район е известният стадион на ФК „Зенит“. Основната арена, с капацитет 7120 места, е домакин на различни спортни състезания. В комплекса се провеждат и концерти, циркови и театрални представления, изложби, конференции и бизнес събития.
През 2015 г. Sibur Arena е одобрена от ATP като място за Международния тенис турнир St. Petersburg Open.
Сензацията на сезон 2019-а Данийл Медведев ще уважи родния турнир редом с Карен Хачанов. И още звезди ще дойдат в Сант Петербург – Матео Беретини, Борна Чорич, Андрей Рубльов, Мартон Фучович. С интерес ще проследим как ще се представи и Томаш Бердих.

Moselle Open
Metz, France

Moselle Open в Metz, France е един от четирите ATP 250 турнира, организирани във Франция и един от 41 турнира в света на ATP 250. Необичайно е град с размерите на Мец да бъде домакин на турнир от тази категория. Повечето ATP събития се провеждат в столиците на света. През 2011 г. Moselle Open получава нов старт с преместването си в изложбения парк Metz Mettropole. Три големи зали с обща площ 50 хектара посрещат Moselle Open. На място са направени четири корта, включително два в сърцето на Village of Partners. И така 17 години съществуване, много постижения и отлична перспектива правят този турнир по тенис все по-привлекателен, както за играчите, така и за обществеността.
Тази година тук ще премерят сили Давид Гофен, Басилашвили, Беноа Пер, Лука Пуй, Вердаско, Ян-Ленард Щруф, Жил Симон

Вижте още:  ТУРНИРИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА 22 – 28.07.2019

WTA


Guangzhou Open
GUANGZHOU, CHINA
International

Guangzhou International Women’s Open e професионален тенис турнир за жени, който ще се играе на твърди кортове на открито. Това ще бъде 16-то издание на турнира като част от WTA International. Той ще се проведе в Олимпийския тенис център в Гуанджоу, Китай, от 16 до 21 септември 2019 г. Наградният фонд – $500 000. Действаща шампионка тук е китайката Wang Qiang, която ще защитава титлата си в компанията на Елина Свитолина, Соня Кенин, Катерина Синякова и представителките на домакините Zhang Shuai и Zheng Saisai.

Korea Open
SEOUL, KOREA
International

Мястото на провеждане на този турнир е Seoul Olympic Park Tennis Center. Той беше домакин на тенис изявите на Летните олимпийски игри през 1988 г., както и няколко домакинства на Купа Дейвис и Фед Къп. Основният стадион е с капацитет от 10 000 души, корт №1 е с капацитет 3500 места, а останалите 12 корта – с по 900. Гъркинята Мария Сакари е водачка на схемата тук, следвана от Екатерина Александрова, Каролина Мухова, Магда Линет и др.

Вижте още:  ТУРНИРИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА 12 -18.10.2020 г.

Toray Pan Pacific Open
OSAKA, JAPAN
Premier

Този турнир ще фокусира българския интерес с участието на Виктория Томова, която успя да премине квалификациите и в първи кръг на основната схема ще я видим срещу Ализе Корне, също преминала квалификации. Успешен старт за Вики може да я срещне с Наоми Осака във втори кръг. Турнирът събира много елитни тенисистки – освен Осака, тук са Кики Бертенс, Слоун Стивънс, Анжелик Кербер, Мадисън Кийс, която в първи кръг среща Даря Касаткина. Дона Векич и Каролин Гарсия е друг интересен мач от първи кръг. Кристина Младенович, Гарбине Мугуруса, Камила Джорджи, Севастова – те допълват елитната компания в Япония.
Наградният фонд е $823 000.
Успех на Вики Томова!

Ще следим с интерес турнирите през тази седмица в очакване на Laver cup и още много
вълнуващ тенис от Азия и с мъжките турнири през следващите седмици.

Вижте още:  Уимбълдън 2018,жени

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *