post

Виктория Томова срещу Ализе Корне – Toray PPO , R1

На 16.09.2019 г. около 6.30 часа българско време първата ни ракета при дамите Виктория Томова излиза в среща от първи кръг на турнира WTA – SINGLES Osaka (Japan), hard срещу Ализе Корне. .

Двубоят е втори по ред на Court 1.


Виктория Томова премина за втора поредна седмица квалификации на турнир от WTA. Така тя влиза за осми път в своята кариера в основна схема на надпревара от WTA и за четвърти през тази година.
През изминалата седмица първата ракета на България при дамите се пребори от сет и пробив изоставане с японката Майо Хиби във финалния квалификационен кръг на турнира WTA – SINGLES Hiroshima (Japan), hard, но отстъпи на Михаела Бузарнеску в първи кръг в два сета, 1-6 4-6.
Преди да пристигне в Хирошима, Томова не бе записвала победа на твърди кортове на открито от януари. 24-годишната българка, която постигна най-високия си ранкинг през юли 2018 г. № 128, завоюва най-големите си успехи за сезона преди няколко седмици на клей, титла на W80 Biarritz и четвъртфинал на W60 Prague.
В Осака Виктория Томова изигра два трисетови двубоя в пресявките, като и в двата мача изоставаше със сет, но се поздравяваше с крайния успех – с Франческа Ди Лоренцо, 3-6 6-3 6-1 и с Людмила Самсонова, 3-6 6-0 6-4.

Вижте още:  Българките в Australian Open 2019


Ализе Корне преодоля квалификациите на турнира в Осака, като поставена под № 1, за да срещне друга квалификантка на старта на надпреварата.
№ 59 в световната ранглиста, се изправи във втори квалификационен кръг срещу Куруми Нара. Тя изоставаше със сет пасив, когато започна обрата и се поздрави с крайния успех (6-7 [3], 7-6 [2], 6-2). В предишния си двубой тя премина през друга японка Моюка Учияма, 6-0 6-4.
В Осака Ализе Корне пристигна от турнира WTA – SINGLES: Zhengzhou (China), hard, където във втори кръг бе надиграна категорично от шестата поставена София Кенин, 4-6 2-6.

Вижте още:  Участие на българите, които ще следим днес, 25.06.2019 г.?


Двете тенисистки не са се срещали до този момент. Ализе Корне влиза като абсолютен фаворит в двубоя, но колебливите ѝ резултати по време на североамериканкото турне оставят вратичка на Виктория Томова за успех в мача.


Срещата може да наблюдавате онлайн ТУК


Успех и нека се поздравим с победа!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *