post

Григор Димитров и помитащата сила на еуфорията

Григор Димитров е в България. За по-малко от ден Григор Димитров предизвика торнадо от емоции. И то без да направи нищо по-различно от всяко друго свое посещение в Родината – даде пресконференция в София и тенис-урок в Хасково.
Всички българи, които малко или повече се интересуват от тенис, бяха осветени от звезден блясък. Журналисти, професионални и аматьори – оператори и фотографи, безброй снимки, фенове, фенове… Групите за тенис бяха взривени от споделяне на кадри от събитието, коментари и безгранична любов.

Григор Димитров – красив, усмихнат, харизматичен. Звезда от високо съзвездие. Григор е обичан, понякога френетично възхваляван и следван навсякъде, докъдето той допуска фенско присъствие.
На пресконференцията днес Григор не каза нищо, с което да изненада интересуващите се. Потвърди фактите – за момента няма треньор, преживял е тежък период, следван от контузията, сега е по-уверен, няма търпение да играе на АТР Cup, турнир, който зависи от топ-играчите, в удобно време и на удобно място е, но предстоят още разговори за отбора и подготовката му. И това е решение, което той взима, защото той определя живота си.
Без значение какво казва, с какво е облечен, къде и с кого е на почивака, Григор показва всичко на корта. Там е неговата сила и място за реализация. И това е най-важното. И успехите му са толкова значими, че заедно с красивата му външност и сърдечност, му придават харизма, с която печели любов без граници.

Вижте още:  Григор Димитров на The Kooyong Classic 2020

Григор е обичан, но… ценен ли е Григор Димитров? От българската държава, от Федерацията, от медиите, от… всички, които нямат право да обичат, но трябва да ценят своите посланици по света.
През 2017 година Григор Димитров спечели NITTO ATP FINALS. И заслужи признанието … само на журналистите – Спортист на годината! Поканихме ли го да ни представи трофея, да го посрещнем като шампион, да му покажем, че ценим високо успеха му. “Кралят от Лондон“ – писа тогава … швейцарският „Нойе Цюрхер Цайтунг“. Ние не можахме да приветсваме своя герой, тук, в Родината.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Грегоар Барер , Roland Garros 2020 , R1

БТВ го поканили за интервю – сега. Същото БТВ, от ефира на която, водещ журналист целогодишно ръси небивалици по негов адрес.

България има свой турнир АТР 250. Но Григор няма нищо общо с него – едно участие и това е. Дали е случайно?

И днес, на пресконференцията, до Григор нямаше нито един представител на ръководителите на българския тенис. А предстои световен отборен шампионат, през януари, 2020, няма и два месеца. И, благодарение на Григор Димитров, България може да участва в него. Как? Ще видим.

Григор Димитров е като „бяла лястовица“ в родния тенис. И докато робуваме на приказката „една птичка пролет на прави“, той ще си остане такава, а може цяло „ято“ да поведе след себе си.
Но… само, ако помитащата сила на еуфорията се спре пред съзидателната енергия на подкрепата и решенията с поглед в бъдещето.

Вижте още:  Класа

Григор Димитров управлява своя живот. Благодарение на него тенис-светът се среща с България.
Кога България ще оцени тези световни срещи и ще ги включи в дневния ред на развитието на българския тенис? За да има повече тенисисти, които един ден да управляват живота си с такава категоричност.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *