post

Тенис скандал

Почти нищо в България не минава без скандал. И АТР Cup 2020, с участието на български отбор не мина спокойно.
Да се върнем на хронологията.
Някакъв сайт публикува твърде нелицеприятни лъжи по адрес на БФТ.


Председателят на УС на БФТ, г-н Цветков, изрази в личния си профил своето възмущение и потрес от написаната и мълниеносно разпространена „информация“.
Малко по-късно от страницата на БФТ се появи и официалното становище на БФТ.


Не мога да кажа, че съм потресена, защото нищо кой знае какво не съм очаквала, но изпаднах в недоумение.
И ще ви кажа защо.
Едно пространно четиво, основното съдържание на което се оказа регламента за участие в АТР Cup 2020. И с цитирането на регламента, БФТ се опитва да „събере“ парченцата от „уроненния“, по техните думи, престиж на българския тенис.

Вижте още:  Силвия Дачева - „Разчитам много на екипа, с който работя.“

Една публикация не може да урони престижа на тениса в България! Тениса, на който посвети живота си д-р Тодоров, този на сестри Малееви, на Цвети Пиронкова, на Григор Димитров, за който работи Миро Братоев и още, и още…

Но, когато в интерпретирания от БФТ регламент има невярна информация, това вече наистина е „крайно разочароващо и лековерно“. Според БФТ „ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието.“

Е, добре, защитете престижа си, господа, но с истината.
С това, че българският отбор, който, според вас, е механичен сбор от играчи, които се „записват в системата на АТР директно“, остави отлично впечатление в света на тениса. Като отбор, като атмосфера и много качествена игра.
Но да твърдите, че „АТР поема хотела, храната и …“ по време на състезанието просто не е вярно. В публикуваното вече факсимиле на документ на АТР /сега отново го публикувам/ ясно се вижда какви са цените на хотелите и всичко останало, дори на наплитането на кордажа /30 AUD/, какви данъчни облекчения има за онези, които продължават участието си в Австралия и още, т.е. всичко е точно и ясно написано.

Atp Cup Prices
Източник: официален сайт на турнира

Atp Cup Hospitality
В червено е оградена информацията за хотела в Сидни.


Atp Cup Sydney Sheraton Price
Увеличена част от изображениието ,на която се вижда цената за нощувка

Българските момчета играха отлично и с това си извоюваха както точки за ранглистата, така и достатъчно средства, за да покрият разходите си там и да им останат, защото техните разходи не свършват в Австралия.
И дано успеят да умножават личните си успехи, парите си, да отстояват името на българския отбор, да вървят напред и защитават престижа на българския тенис.
Само подобни успехи могат да съберат парченцата от твърде „ронливия“ престиж на БФТ.
А скандали ще продължава да има, докато не казваме само истината – директно и навреме.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *