post

Кристиан Гро – човекът до Григор Димитров и нашия отбор

Тези дни преживяваме много емоции с нашите момчета на АТР Cup 2020.
Едно от лицата, което силно привлича вниманието ни е това на новия треньор на нашата звезда Григор Димитров.

Кой е Кристиан Гро?
Роден в Германия, през 1981 г.
До 2002 г. играе тенис, след това взима решение да спре и отива в колеж. Завършва Държавния университет в Сан Диего и от 2011 г. е Магистър по бизнес администрация.
Но не спира да играе тенис и винаги е бил близо до тениса.
От 2013 г. Гро има квалификация за Международен треньор – ниво A от GPTCA /Global Professional Tennis Сoach Association/.
Треньор е бил на: Томи Хаас, 2012-2013 г., Брадли Клан и Тейлър Фриц, 2014 г., Томи Хаас и Тейлър Фриц 2015 г.

Вижте още:  Объркани чувства

Поема Томи Хаас с ранкинг извън топ 200 и за по-малко от 24 месеца той достига до № 11. През това време Хаас печели турнирите в Halle (2012), Мюнхен и Виена (2013), и побеждава Роджър Федерер и Новак Джокович.
Започва работа с Тейлър Фриц , когато той е на 15 години. През 2015 г. Фриц печели US Open Junior и достига до финала на French Open. Той става №1 в света в Junior ITF Rankings. През същата година, на 17-годишна възраст, печели и Challenger титлите в Сакраменто и Феърфийлд.

Вижте още:  ЗА БЛЯСЪКА И ОТБЛЯСЪЦИТЕ

В едно интервю на въпрос „Каква е ролята на треньора при работа с играч, който има много опит?“ той отговаря: “ Всеки играч се връща към своите навици, така че просто му напомняте за някои неща.”

Сега Крис Гро е част от „нашия отбор“ и гледа напред към работата си с Григор Димитров.


“Забавно е да сме в тази екипна среда и мисля, че досега Григор и аз все още се опознаваме. Току-що започнахме. Но мисля, че се разбираме много, много добре и мисля, че вече има добра връзка, за каквато екипната среда може само да спомогне.”, казва Гро.

Вижте още:  АКО ИМАХ ПАЛИТРА /седмицата в цветове/

Вярваме, че в негово лице Григор е намерил точния си треньор, а нашият отбор – един висообразован, скромен и всеотдаен ментор.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *