post

Гарбине Мугуруса срещу София Кенин – АО2020 , Финалът

На 01.02.2020 г. от 10.30 часа българско време във финалната среща на АО при дамите една срещу друга ще се изправят София Кенин и Гарбине Мугуруса на Rod Laver Arena


София Кенин бе впечатляваща в предишния кръг, където отстрани световната № 1 Ашли Барти в два сета, 7-6 (6), 7-5. Тя бе твърдо решена да победи, като се бореше за всяка точка и подлагаше под напрежение австралийската си опонентка. Младата американка сервираше отлично и спечели 67% от точките на свой сервис, което ѝ помогна да се поздрави с успех в 92% от геймовете си. Тя бе солидна ѝ в посрещането, като успя да пробие сервиса на Барти два пъти.
Отлична възможност се отваря пред София Кенин, съдейки по реакциите ѝ след полуфиналния мач, като ще бъде интересно как ще съумее да се справи с напрежението върху себе си.

Вижте още:  Финалите на Internazionali BNL d'Italia днес


От другата страна на монетата, Гарбине Мугуруса също победи Симона Халеп в два сета, 7-6 (10), 7-5. Това бе голяма победа за испанката над намиращата се в страхотна форма Халеп. По време на мача Мугуруса впечатли с посрещанията си, като спечели 43% от точките на посрещане, което ѝ позволи да пробие опонентката си четири пъти.


Гарбине Мугуруса е печелила вече две титли от Голям шлем, 2016 French Open и 2017 Wimbledon, така че това няма да бъде новост за нея. Това ѝ дава известно предимство във финала.

Вижте още:  Българките на WTA 125K - Prague Open


Двете тенисистки са се срещали веднъж помежду си на China Open през 2019 г., където София Кенин победи в три сета. Каквото и да се случи на финала, в Австралия ще има нова шампионка!
Двубоя може да гледате пряко по Евроспорт, както и онлайн ТУК

Успех и нека по-добрата победи!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *