post

В КОСТА РИКА ЗА КУПА „ДЕЙВИС“

Davis Cup Qualifiers
Multiple Locations
March 06 – 07 2020

На 6 и 7 март 2020 г. българският национален отбор по тенис ще гостува на Коста Рика в плейоф за оставане в група II на Зона Европа/Африка за Купа Дейвис.


Costa Rica, (в превод „богато крайбрежие”) е държава в Централна Америка. Столица и най-голям град на Коста Рика е Сан Хосе.Тя има население от около 5 милиона, а в столицата живеят около 333 980 души и е сред най-стабилните, проспериращи нации в Латинска Америка.
Коста Рика е Pura Vida, което буквално означава „чист живот“. Това е нещо като национална житейска философия за хубав, пълноценен и щастлив живот. Чистият живот е доведен почти до крайности. Опазването на околната среда е като религия. Около 25% от земите на Коста Рика са национални паркове или защитени зони, което е най-високият процент на защитени земи в света. Коста Рика е известна и със своята високо образована работна сила, повечето от които говорят английски. Страната изразходва приблизително 6,9% от бюджета си за образование, в сравнение със средната стойност в световен мащаб от 4,4%.

Вижте още:  "И при тези условия може да свършим нещо полезно…“ Александър Пенев, Алгис Христов, Денислав Проданов и Кирил Симеонов споделят"

 

В тази удивителна, далечна страна нашите момчета ще защитават цветовете на България.
Капитанът на България за Купа “Дейвис” Тодор Енев определи състава ни за предстоящото гостуване – Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски.
Тази вечер /29.02./ от България заминават Капитана Тодор Енев и Ал. Лазаров. Към тях ще се присъедини Димитър Кузманов. В неделя вечерта отборът се събира в Сан Хосе.
Момчетата ще бъдат настанени при много добри условия и ще имат четири дни за адаптация и подготовка.

Вижте още:  Няма комуникация между Григор Димитров и ръководството на БФТ


През месец октомври миналата година Председателят на УС на БФТ Стефан Цветков обяви, че преди тази среща националите ще се съберат на лагер в Маями и ще участват в турнири във Флорида. В началото на тази година обаче е взето решение, че е по-добре състезателите да участват в предвидените от личния им календар турнири. Причините – добрата форма на момчетата и поради факта, че през този период няма подходящи турнири във Флорида. И още – момчетата работят съвместно отдавна, имат добър синхрон, което си пролича и на АТР Cup и не се налага по-продължителна подготовка на целия отбор.

 


Капитанът Тодор Енев, който в момента съвместява и отговорностите на спортен дирактор в БФТ, заминава зареден с оптимизъм за изхода от срещата в Коста Рика и представянето на момчетата.
И така – Димитър Кузманов – Мико /ATP – 316/, Александър Лазаров /532/, Александър Донски /567/ и Адриан Андреев /665/ срещу Jesse Florer /1180/, Pablo Nunes, Rodrigo Piedra, Julian Saborio, Alvaro Riveros, с капитан Kenneth Thome Bolana.

Успех, българи!
Ще следим вашето участие. Пожелаваме ви победа
!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *