post

Григор Димитров на Open Sud de France

Open Sud de France
Montpellier, France
February 03 – 09 2020
ATP 250

Монпелие – градът с 300 слънчеви дни и 150 км велоалеи. Градът, в който велосипедистът е на огромна почит. Цялата му централна част е забранена за коли. Вместо клаксони на автомобили тук се чуват звънци на велосипеди и трамваи, говорещи си хора и музика, изпълваща града цял ден… всеки ден. На Place de la Comédie винаги има музика, хората танцуват на площада, което ви кара просто да спрете и да ги погледате…
Монпелие е наистина специален град – много френски, черпил вдъхновение от парижкия шик, с щипка южен чар, привкус от Испания и аромати от Северна Африка. Красив стар град, средиземноморски плажове, планини и много слънце – това е Монпелие. Градът има и своя Триумфална арка. Почти една четвърт от жителите на Монпелие са студенти, което е гаранция за активен нощен живот, няма да ви е скучно.Около Монпелие има над 100 частни имения, построени през 17-и и 18-и век.

Вижте още:  АКО ИМАХ ПАЛИТРА /седмицата в цветове/


Най-младият град във Франция е домакин на един от най-младите турнири по тенис в Европа. Това ще е десетото издание на Open Sud de France. Турнирът ще се проведе в многофункционалната зала Sud de France Аrena, която е със 7 500 места по време на турнира.
Тук ще вземат участие Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис, Фелисиано Лопес, Давид Гофен, Пабло Кареньо Буста и Денис Шаповалов, Яник Синер, който участва с “дива карта”.
Това ще е и дебютно участие на Григор Димитров в надпреварата.

Вижте още:  Western & Southern Open 2020

Състезанието първоначално не беше в програмата му, но Григор е приел предложената покана и ще бъде една от звездите на турнира. Пропуска първи кръг, а във втори ще се изправи срещу победителя от мача Жоао Соуса и французина Барер.
Очевидно ранното отпадане на Australian Open е довело до решението да се включи и в този турнир. Монпелие може да се окаже една добра база за изиграване на няколко мача, а защо не и нещо повече.

Вижте още:  Респектирана съм..


Наградният фонд – за победителя € 91 хил, за финалиста € 50 хил.


Да пожелаем на Григор един успешен турнир, ползотворна работа с Крис Гро и напредък в подготовката. Сезонът е пред нас.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *