post

Анжело Бинаджи „ Торино може да поеме АТР Финалите през 2020, ако Лондон не успее!“

Президентът на Италианската тенис федерация Анджело Бинаджи заяви в скорошно интервю за италианската агенция Ansa, че Торино може да замени Лондон като домакин за АТР финалите през 2020, ако Лондон не успее заради пандемията с Covid-19. Торино ще бъде новото място на провеждане на АТР финалите от 2021 до 2026 г.

„ Говорих с кмета на Торино Киара Апендино за възможността да приемем финалите тази година. Ако Лондон не може, ще грабнем тази възможност. Целта ни е да проведем Internazionali d’Italia между септември и октомври през новия сезон на червено. Алтернатива може да бъде Каляри през ноември или в Милано на бърза настилка на закрито през декември. Вероятно мъжете и жените ще се разделят между Милано и Торино в красив съюз между градовете, които бяха ударени най-лошо от коронавируса.“ – каза Бинаджи.
Бинаджи говори за възможния удар заради коронавирус пандемията върху тенис общността, когато всичко приключи.
„ Трябва да бъдем гъвкави и иновативни, защото за година, две нищо няма да бъде същото като преди. Тенисистите сами ще си вземат хавлии и ще събират топки и няма да могат да ги носят със себе си. Ще се завърнем във времето на Никола Пиетранджели. Публиката ще влиза и излиза под контрол, с маски и дезинфектант за всеки. Ние сме част от най-сигурния спорт от здравна гледна точка. Не бива да бъдем третирани като колективните спортове или други спортове в зала. Тенисът може и трябва да започне възможно най-скоро!“
От: Sampaolo

Вижте още:  Ник Кириос за усилията на Фонда за помощ по време на пандемията

Превод: Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *