post

Коко Гоф разкрива за борбата си депресията , обмисляла да си вземе година почивка

Американската тинейджърка Коко Гоф разкрива, че се е борила, за да се справи с напрежението, което се оказа върху нея след бързото ѝ изгряване в тениса и е трябвало да преоткрие любовта си към играта след депресията.
16-годишното момиче от Флорида се радваше на невероятния си поход в професионалния тенис от юли 2019 г., когато достигна до четвърти кръг на Уимбълдън при първото си появяване на голямата тенис сцена. Тя достигна и до четвърти кръг на АО при дебютното си участие на турнира и стана първата 15-годишна тенисистка постигнала това от 15 години насам. 

Досега в моя живот винаги съм била най-младата, която постига дадени неща и това ме напрягаше, а аз не го желаех,“ – сподели Гоф в пост за „Behind the Racquet.“

„ Напрягаше ме, че трябва да върша нещата доста бързо. Точно преди Уимбълдън, връщайки се около 2017/18 г., аз се опитвах да си изясня, дали това е нещото, което искам да върша. Винаги съм постигала резултати, така че не бе в това въпросът. Просто открих, че не се радвах вече на това, което обичах да правя.
Открих, че трябва да започна да играя за себе си, а не за другите. Бях депресирана около година. Това бе и най-трудната ми година до този момент.“
Гоф сподели, че е останала без приятели, борейки се с тези мрачни мисли и е решила да си вземе година почивка, за да се върне към нормалния живот.
„ Правилният избор не бе толкова очевиден, но бях убедена, че не вървя в правилната посока. Просто се чувствах изгубена.“ – каза тя- „ Бях объркана и продължавах да мисля, дали това исках или го правя заради другите.
Имах много моменти, в които просто седях, мислех и плачех. Излязох от това по-силна и познавайки себе си по-добре от всякога.“
Гоф е разпознавана като дълго търсения заместител на Серина Уилямс, който да застане на върха на американския женски тенис и въпреки, че е съгласна, че вече е модел за подражание, не иска да бъде сравнявана със сестрите Уилямс.
„ Първо, не съм на тяхното ниво все още. Не е честно сестрите Уилямс да се сравняват с някой, който едва започва.“ – каза тя – „ Не е редно. За мен те са моите идоли.
Разбира се, искам да ги настигна, но те са две жени, които постлаха моя път и затова аз не мога да съм като тях. Нямаше и да помисля за тенис, ако тях ги нямаше, няма много афроамериканки в нашия спорт.“

Източник: ESPN

Превод : Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *