post

Германия ще бъде домакин на демонстративен тенис турнир – 8 тенисисти, 32 мача на 1-ви май

Окръг Ринеланд-Палатинате, Германия се готви да стартира демонстративен турнир без зрители на 1-ви май, след като професионалния тенис сезон бе прекъснат и остава спрян заради сагата с коронавируса се съобщава в The Telegraph.
Професионалният тенис спря през март, след като държавите започнаха да затварят своите граници и наложиха карантина, за да се спре разпространението на вируса и всички официални турнири бяха отложени поне до средата на юли.
В репортажа се казва, че тенисистите, участващи на Tennis Point Exhibition Series ще трябва да носят маски, когато не играят и само за трима ще бъде позволено да са на корта по време на срещата – двамата състезатели и съдията.
Турнирът ще бъде за осем тенисисти, които ще изиграят общо 32 мача в рамките на четири дни на клей корт в залата на Base Tennis Academy край малкия немски град Хьоер-Гренцхаусен.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Пабло Андухар , European Open Antwerp 2020 , R2

Никой от състезателите не е в топ 100, а най-предно ранкираните са Яник Ханфман № 143 и Дъстин Браун № 239.
Състезанието ще се предава по Tennis Channel и компанията за залагания Sportradar.
Това е вторият заявен турнир за месец май, след като в събота треньорът на Серина Уилямс – Патрик Моратоглу сподели, че неговата тенис академия в Южна Франция ще даде шанс на тенисистите да се завърнат на корта след пандемията от COVID-19 в петседмичен турнир, започващ в средата на май.

Вижте още:  Федерер срещу Тийм , Indian Wells , 2019 , Финал

Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *