post

Феликс Оже Алиасим: „ Трябва да се изправим лице в лице срещу вируса заедно, като един обединен свят!“

Феликс Оже Алиасим прекарва изолацията заедно със своето семейство в Канада , но споделя ,че продължава да тренира и поддържа спортна форма, надявайки се, че тенис сезона ще продължи скоро и пандемията най-сетне ще приключи.
„ Не съм свикнал да бъда далеч от корта толкова дълго време. Почти същото е като да си контузен, но без да си наранен. Добрата новина е, че се справям добре. Духът ми е повдигнат. За щастие и всички в семейството ми са здрави. Не съм занемарил фитнеса и продължавам с рутинните задължения. Като тенисисти, нямаме много месеци за фитнеса и аз използвам това време за тази цел. Мога да бъда активен, да поддържам форма и това е добре за мен. Няма ден, в който да не можеш да подобриш нещо в себе си“ – сподели Оже Алиасим.
Канадската Next Gen звезда стигна до втори ATP 500 финал в своята кариера в Ротердам, губейки на финала от Гаел Монфис. Една седмица по-късно той спаси два мочбола срещу Стефано Траваля и три мачпойнта срещу Пиер Юг Ербер по пътя си към финала в Марсилия, където отстъпи на Стефанос Циципас.
„ Имах възможност да направя ретроспекция на сезона си дотук – какво можех и какво не можех да променя; в какво бях добър и в какво не бях. Имах възможност да се обадя на моите треньори и да анализираме няколко мача, което също ме поддържаше зает, но от друга страна гледах и да не задълбавам много в миналото. Гледам да бъда търпелив и да се фокусирам върху ежедневните си задължения.”
Оже Алиасим смята, че паузата предизвикана от коронавируса би могла да обедини света.
„ Нашето семейство няма възможност да бъде толкова време заедно с оглед на моята кариера. Това вероятно ще продължи седмици и месеци и ме връща назад в моето детство. Играем настолни игри, водим дълги разговори. Обикновено трябва да си лягам рано, защото имам тежки тренировки на следващия ден. Сега, когато се движа по мой собствен график имам време за дълги вечери и настолни игри. Играя Скрабъл със сестра ми и майка ми, което е добре. Това вади отново наяве състезателния ми дух. Последният път сестра ми ме би с една точка, което бе доста неприятно. Въпреки, че не съм на корта, трябва да поддържам хъс за победа. Победих майка с няколко точки на следващия ден, така си възвърнах самочувствието и се забавлявах много.“
Оже Алиасим направи огромен пробив през 2019 г. като започна като световен № 108 и се изкачи до № 17 през октомври само на 18 години. Стана най-младия финалист на ATP 500 в Рио Де Жанейро, където участва с WC. Достигна до финалите в Лион и Щутгарт, стана най-младият полуфиналист в 35-годишната история на Miami Open и постигна победа над топ 10 тенисист – Стефанос Циципас във втори кръг на Indian Wells и на четвъртфиналите на Queen’s Club.

Вижте още:  Роджър Федерер срещу Джон Иснър,Маями, финал

От :Sampaolo

Превод : Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *