post

Кокинакис се връща във фитнеса след като се пребори с възпаление на жлезите

Австралиецът Танаси Кокинакис заяви, че се опитва да поддържа форма след пристъп на треска, заради който е свалил повече от 10 кг и не му е позволявал да диша свободно докато спи.
Южноавстралиецът, който загатна за своя потенциал, след като отстрани Роджър Федерер в Маями през 2018 г., пропусна първия Grand Slam в Мелбърн заради болестта.
„ Казаха ми, че съм спрял да дишам, докато спя, гърлото ми е било толкова инфектирано.“ – Кокинакис, чийто най-висок ранкинг бе № 69 през 2015 сподели пред австралийските медии.
„ Загубих 10 кг., защото не можех да се храня, сега се опитвам да се поддържам във форма, да остана здравомислещ. Не гледам твърде напред в бъдещето, тренирам и не се претоварвам много.“
„ Когато всичко започне, смятам, че ще съм готов!
Контузии в лактите и колената, както и мускулни проблеми прекъснаха кариерата на 24-годишния тенисист и той трябваше да се бори за оцеляване в Чалънджър тура.
Заразната болест го върна отново назад в подготовката, но той се надява да е готов, след като приключи пандемията с COVID-19 и да продължи напред без контузии.
„ Опитах се да се завърна през декември, преди да разбера, че нещата ще тръгнат в грешната посока. Предполагам, че пожарите и димът в Австралия оказаха влияние.“ – каза Кокинакис, който в момента се намира под № 237 в АТР ранглистата.
„ Сменях по 4-5 тениски на вечер с треската, леглото ми бе мокро. Отидох в Мелбърн, но бях тотално омаломощен.“
„ Гърлото ме болеше убийствено. Все едно хиляди остриета го разрязваха и се наложи да отида в болница в Мелбърн.“
„ Върнах се в Аделаида и положението стана наистина лошо. Не можех да се храня, трудно пиех вода. Сега съм много по-добре, чувствам се напълно здрав след преживения кошмар.“


От : Sudipto Gangul & Peter Rutherford

Вижте още:  Ultimate Tennis Showdown – втора серия

Превод : Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *