post

Треньорът на Серина Уилямс – Патрик Моратоглу смята да организира тенис турнир през май, за да помогне на играчите да се завърнат на корта

Треньорът на Серина Уилямс – Патрик Моратоглу каза, че неговата академия ще бъде домакин на петседмичен турнир през май, за да даде шанс на тенисистите да се завърнат на корта по време на COVID-19 пандемията.
Първото издание на Ultimate Tennis Showdown (UTS), което има за цел да запълни дупката, получила се заради здравната криза, ще се проведе без зрители на съоръженията в Южна Франция и ще има пряко излъчване се каза в изявление, дадено в събота.
Събитието ще се съобрази с изискването на местните власти за социално дистанциране, за да се запази здравето на състезателите, треньорите и минималния екип, обслужващ турнира.
Тенис сезонът бе прекъснат през март заради коронавирус пандемията, причинила заразяването на повече от 2 260 000 души по света и смъртта на над 154 000.
„ UTS ще бъде алтернатива на това, което вече съществува“ – се посочва в изявлението.
„ Това е платформа, създадена да показва невероятен талант, атлетизъм и да представи широк кръг от състезатели.
Предлага се нов, иновативен начин, чиято цел е младата тенис аудитория и предлага различен подход за разпределение на средства сред тенисистите.“
Турнирът ще започне около 16-17 май и в следващите пет седмици ще се провеждат по десет срещи през уикендите. Това са около 50 мача за месеците май и юни.
Откриващият двубой ще е между Алексей Попирин и световния № 10 Давид Гофен. Пълният списък на тенисистите ще бъде обявен много скоро по думите на организаторите.
Феновете ще имат възможност да чуват разговорите между играчи и треньори и тенисистите ще могат да изразяват емоциите си по-свободно на корта.
„ Зрителите, които гледат от къщи ще имат възможност да се почувстват много близо до тенис звездите, благодарение на новия формат!“ – сподели бащата и треньор на световния № 103 Алексей Попирин.
„ Няма съмнение, че UTS с вълнуващите мачове на сингъл и милиони US долари награден фонд ще се превърне в най-завладяващото тенис събитие!“

Вижте още:  Рафаел Надал срещу Ник Кириос - Wimbledon 2019 , 2-ри кръг

Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *