post

Зад завесата: Тим Хенман за решението на AELTC да отмени Уимбълдън

„ Невероятно е как нещата бързо се променят!” – каза Хенман – „ Колкото повече вникваме в ситуацията, толкова повече разбираме, че решението е правилно!”
Четирикратният полуфиналист и член на борда на All England Lawn Tennis Club (AELTC) Тим Хенман се присъедини към Tennis Channel Live със Стийв Вайсман и бившия си треньор Пол Анакон, за да ни обясни решението за отмяна на Умбълдън 2020 вместо отлагането му във времето.
„ Невероятно е как нещата бързо се променят!” – каза Хенман в понеделник – „ Много хора смятаха, че отменянето на Indian Wells бе прекалено, но в последвалите дни и седмици, видяха как нещата ескалираха. Колкото повече вникваме в ситуацията, толкова повече разбираме, че решението е правилно!”
Един от сценариите бе Умбълдън да се проведе без зрители, но това бързо бе отхвърлено от AELTC.
„ За да се проведе Уимбълдън без фенове, ние все още се нуждаем от около 5000 човека.” – отбеляза Хенман – „ Организатори, подавачи на топки, персонал по поддръжката, охрана, снабдяване, телевизионни екипи и др. Скоро установихме, че това не може да бъде решение.”
Анакон бе треньор на бившия световен № 4 от 2003-2007. Скоро става ясно, че ги свързва чувството им за хумор.
„ Имаме толкова много хубави спомени заедно” – каза Анакон – „ Ти ми нанесе много повече печални загуби, от който и да е друг тенисист.”
„ Сега е моментът да се изясним.” – отвърна Хенман – „ Причината, поради която започнах да работя с теб бе, че ми бе приятна твоята компания. Не чувах и думичка от това, което ми говориш.”
Когато бе попитан за мъдрото решение да се застрахова Уимбълдън срещу пандемия, единственият турнир направил такава застраховка, Тим отказа да натрупа точки.
„ Не съм експерт в застрахователното дело, но сме късметлии да имаме такава застраховка. Това ще запълни донякъде дупката, но все още ще имаме да се справяме с много предизвикателства.”
„ Ако може да извлечем някаква полза от ситуацията, това ще бъде с комуникацията помежду ни, тенис семейството да реши кое ще е най-доброто за него и да се върнем отново заедно по-силни.”

Вижте още:  СПОРТ. КАКЪВ СПОРТ?


От : Cale Hammond

Превод : Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *