post

World TeamTennis се готви да прекара три седмици в курорта Грийнбриър, Вирджиния, като в турнира ще участва и Григор Димитров

World TeamTennis ще свие сезона в три седмици в мероприятие с 9 отбора започващо на 12-ти юли в курорта Грийнбриър, Северна Вирджиния, твърдят източници близки до ESPN. плановете на организаторите са носителките на титли от Голям шлем – Слоун Стивънс и София Кенин, иконите по двойки, братята Брайън, Григор Димитров, Даниел Колинс и Тенис Сандгрен. Отборът на WTT залага на 5 играчи и треньор, обикновено микс от ветерани, нови лица и няколко утвърдени тенис-звезди.

Официалното оповестяване ще стане във вторник. „ Ню Йорк Таймс“ първи разпространиха новината за плановете на WTT.
„ Досега гледахме различни прояви, като UFC, UTR [Pro Match Series], NASCAR. „ – отбеляза изпълнителния директор на WTT Карлос Силва по ESPN в петък. – „ Оценяваме и харесваме много нещата, които се излъчват, но разликата при нас е, че ние играем през целия сезон и няма как да се появим на корт, в нечий заден двор. Това ще бъде като голям турнир.“
ATP и WTA туровете остават затворени през юли и все още няма решение на USTA, касаещо US Open. WTT обаче се движат извън традиционните турнири.

Вижте още:  Nitto ATP finals 2018

Как WTT ще замени типичните професионални турнири тепърва предстои да видим. Грийнбриър притежава качествата да организира мероприятие от такъв ранг, като предлага около 700 стаи и нов тенис-стадион с 2 500 места. Курортът изпълнява изискванията на Силва за предпазване на персонала и феновете от коронавируса. Силва е изчислил, че WTT ще има нужда от около 100 стаи за тенисистите и персонала.

Протоколът за провеждането на надпреварата тепърва ще се уточнява, но мерките са сходни: тенисистите ще носят свои кърпи и напитки, феновете ще бъдат с маски, ограничен брой лайнсмени и помощен персонал. Местните и щатските власти са съгласни с тези решения.

Присъствието на публика е по-скоро пожелателно, отколкото изпълнимо на този етап, но Силва се надява това да стане, като дава пример с ресторантите. „ Всеки WTT мач ще има телевизионно излъчване, като няма да се играят по два мача едновременно.

Вижте още:  И СЕГА КАКВО?

Бившият WTT комисионер Илана Клос говори по ESPN, че ще бъде чудесно за тенисистите сезона да се проведе.

„ В WTT ние винаги трябва да сме гъвкави и да се настройваме към промените, които се налагат в ATP или WTA.“ – каза Клос, която е и съдружник в Billie Jean King Enterprises. – „ Ние съществуваме, за да решаваме проблеми.“

Откакто е създадена WTT през 1973 г., организацията намира начин да оцелява, обикновено с ограничено разписание през лятото, привличайки топ тенисисти в ролята на рекламни лица за по няколко срещи всяка година. Повечето отбори на WTT са ръководени от самата лига, което прави по-лесно вземането на решения във връзка с пандемията и организирането на мероприятия.

Вижте още:  Григор Димитров и помитащата сила на еуфорията

„ Различните щати търсят мероприятия“ – каза Клос – „ и някои от другите спортни лиги се опитват да правят същото като нас. За нас би трябвало да е по лесно.“

Докато съществуват рестрикции за пътуване в световен мащаб, WTT ще разчита на тенисисти предимно от САЩ. Също така на ATP и WTA професионални тенисисти, които останаха да тренират в страната, след отмяната на Indian Wells в средата на март.

Автор: Питър Бодо
Превод и редакция: Radostina Atanassova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *