post

От Adria Tour II до Non WTA Exhibition – Charleston

Тенисът се завръща чрез демонстративни турнири по целия свят, като в Credit One Bank Invitational в Чарлстън участват някои от най-големите звезди при дамите въпреки заразените на Adria Tour ,от които първата ни ракета при мъжете Григор Димитров първи съобщи за положителна проба. Ден по-късно бе последван от Борна Чорич, Кристиан Гро, самия Новак Джокович и съпругата му ,Горан Иванишевич и други.
След данните от вчера за нови случаи на Covid19 на протичащия в момента Eastern European Championship ,организиран от академията на Типсаревич, нито ITF , нито WTA, нито ATP до момента са взели някакво официално решение. Вариантите не са много и може да се сведат до два:

1) Да бъдат забранени всякакви публични мероприятия с оглед тези инциденти да не повтарят.
2) Да се продължи с турнирите със строги и унифицирани мерки за безопасност , одобрени от епидемиолози.

Вижте още:  Финалите при дамите – 16.02.2020 г.

Все пак и Шелби Роджърс, и Слоун Стивънс изтъкват като отлични мерките, които се прилагат на благотворителното състезание в Южна Каролина, за да се гарантира, че всички състезатели са в безопасност.
Пълни потвърждения за техните твърдения относно безопасността в Чарлстън ще имаме най-рано 2 седмици след края на турнира ,в който участват още не безизвестните Вика Азаренка , Аманда Анисимова ,Южени Бушар,Моника Пуиг, Даниел Колинс, Керълайн Долхайде, София Кенин, Мадисън Кийс,Бетани Матек-Сандс,Айля Томлянович,Ема Наваро, Дженифър Брейди , Алисън Риск.


Тенисистки са разделени в два отбора :Team Peace и Team Kindness. Преди днешните мачове резултат е 14-10 в полза на Team Peace.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Данийл Медведев - US Open 2019 , Полуфинал
Img 20200627 201042
Програмата за днес ( с 8 часа напред сме от Южна Каролина )

Светски новини .

В четвъртък Ливърпул спечели титлата в английската лига за първи път от 30 години – и за първи път в ерата на Premier League..
Бившата номер при дамите Каро Возняцки е една от спортните звезди, която ги поздрави за победата им.

Нейното послание в Туитър не остана незабелязано и от „Анфийлд“ отговори с „YNWA, Caroline!“ Във връзка с химна на клуба „You’ll Never Walk Alone”

Подобно на тениса, футболът имаше продължително прекъсване в сезона си заради коронавируса, но лигите в Европа вече са в ход, макар и с допълнителни предпазни мерки, като например да се играе на празни стадиони.
Возняцки не е единственият футболен фен от WTA . Дария Касаткина е добре позната привърженичка на Барселона. Всъщност рускинята беше помолена да помогне в официалната програма на клуба „Barça Live“ по време на победата с 1: 0 над Club Athletic във вторник и тя влезе в духа на мача, като призова отбора чрез социалните медии.

Вижте още:  Светлана Кузнецова срещу Мадисън Кийс - Cincinnati , Final

Оставаме в очакване на решения , защото залогът е възможно най-високият – здравето.

Dimiter Kirov

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *