post

Ана Иванович сподели кой е най-трудният противник в кариерата ѝ

Трикратната финалистка от големия шлем не избра вероятните имена Серина Уилямс или Мария Шарапова, когато беше попитана за най-трудната си съперница.

Шампионката на Откритото първенство на Франция Ана Иванович е играла с много звезди на WTA през цялата си кариера, но направи изненадващо разкритие за това, кой смята, че е най-труден за игра.

Proxy Image (4)

Иванович харесва Жустин Енен, Мария Шарапова и Динара Сафина, с които се е срещала на финалите на голям шлем. Тя успява да спечели само една от 10-те си срещи със Серина Уилямс и оформи голямо съперничество със сънародничката си Йелена Янкович. Въпреки това, когато я попитаха кой е нейният най-сериозен тест в тура, тя не споменава нито една от тях.

Вместо това тя казва, че най-проблемният ѝ съперник през цялата ѝ кариера е Каролина Плишкова – подгласничката на US Open 2016, която в момента е на трето място в света на WTA Двете са се срещали пет пъти за период от две години (2014-2016 г.), като чехкинята е спечелила всичките срещи. Като цяло Иванович е спечелила само един от 11-е изиграни сета между двете.

Вижте още:  Добротата печели
Proxy Image (11)

„За мен най-трудният играч беше Плишкова. Беше наистина трудно. През последните няколко години в моята кариера играхме няколко пъти и, ако разчетете сервиса ѝ, не бихте очаквали резултатът да е такъв. “ – казва тя пред Бапси /Барбара Шет/ по Eurosport.

„Тя наистина може много добре да прикрива тактиката си и аз обичам да я разгадавам по време на играта. Ето защо обичам да играя на клей. Но с нея беше много трудно.”

Бивша тенисистка Барбара Шет, която проведе интервюто с Иванович, се съгласи с Ана за Плишкова. .

Proxy Image (7)
Barbara Shett

Досега Плишкова е спечелила 16 титли от WTA в кариерата си и 19 997 689 долара от наградни фондове. Което е с 4 милиона долара повече от това, което е спечелила Иванович.

„Тя поема контрол на мача много рано и не ти дава време. Никога не съм играла срещу нея, но мога да си представя, че наистина е много неприятно.” – казва Барбара Шет.

Вижте още:  Серина Уилямс срещу Бианка Андрееску - US Open 2019 , Финал

Освен че поглежда назад към кариерата си, Иванович все още следи внимателно какво се случва в спорта. Наскоро друга бивша нейна съперничка Ким Клайстърс на 36-годишна възраст започна завръщането си в тура. Досега тя игра в два турнира, но загуби и двата си мача  – срещу Гарбине Мугуруса и Йохана Конта.

Иванович, която е с четири години по-млада от белгийката, казва, че е впечатлена от завръщането ѝ. Въпреки това смята, че ще ѝ бъде трудно да се върне обратно на върха.

“Гледах някои нейни мачове и тя удряше невероятно добре топката, и  наистина се надявам, че ще може да се върне на това ниво, за да играе както преди.” – казва тя.

„Лично аз не мисля, че ще е лесно, след като са била извън играта толкова много години.“

Клайстърс за първи път се отказва през 2007 г., преди да се завърне няколко години по-късно, като печели три от четирите си титли от големия шлем. След това тя окачи ракетата за втори път през 2012 г., преди да се завърне за пореден път през този сезон.

Вижте още:  Toray Pan Pacific Open 2018

„Удивително е това, което тя постигна. Все още я уважавам толкова много, просто е трудно да си го представя сега, след като има три деца и толкова дълго извън корта, да се върне. ” – коментира Иванович.

„Не защото тя не е възможно, а защото тялото ви просто реагира различно. Когато сте извън конкуренцията, осъзнавате колко е необходима фината  му настройка. “

Иванович се оттегли от тениса през декември 2016 г. на 29-годишна възраст.

По Адам Адикът

Првевод : Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *