post

Григор Димитров срещу Юго Умбер , Western & Southern Open 2020 , R1

В спор за място във втори кръг на Western & Southern Open ни чака сериозна битка между първата ни ракета Григор Димитров и младата надежда Юго Умбер.

Двубоят е трети по ред на корт 10 и ще започне около 22ч българско време.

Григор Димитров се зарази с коронавирус през юли и дълго след това не можа да се възстанови напълно. В интервю пред пресата той заяви, че даже и излекуван все още изпитва дискомфорт.
Малко вероятно е Григор Димитров да влезе във форма на този турнир в Ню Йорк, но победата над Никола Маю в последния му изигран мач във Франция вдъхна увереност, че физическото му състояние се връща към нормалното.

Вижте още:  Жребият на РГ18(мъже) отблизо

Юго Умбер от своя страна участва на Демонстративния турнир на Муратоглу в родината си, но отпадна на четвъртфиналите от сънародника си Юго Гастон. Трябва да се отбележи, че участието в тази надпревара за Умбер бе за постигане на оптимална игрова форма и не трябва да се обръща внимание на негативните резултати.
Юго Умбер отдавна не е играл мачове срещу сериозни съперници и срещата с Григор Димитров може и да му създаде трудности.
Двамата тенисисти са се срещали веднъж помежду си в края на 2019 г. в Париж, където Григор Димитров победи в три сета, 4-6 6-1 6-2. Ще видим дали младият французин ще успее да се отърси от това поражение.

Вижте още:  Григор Димитров срещу Франсис Тиафо-АО19,R4

Срещата може да наблюдавате пряко по MAX SPORT 1 & ESPN, както и онлайн тук

Успех и нека се поздравим с победа!

Тенис Анализи

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *