post

US Open 2020

US Open, New York, NY, U.S.A.
August 31 – September 13 2020
Grand Slam

US Open, 2020!
Ще запомним този турнир! Още преди началото му.
С изключителните пандемични мерки.
С празните трибуни.
С новия бум на антирасистката вълна. Тя не подмина и турнира W&S в Ню Йорк. Надпреварата бе спряна за един ден в знак на протест срещу расизма. Ден преди това Наоми Осака се отказва от полуфинала в знак на протест. Последва нощ на бойкоти и провалени мачове в три водещи лиги на американския спорт. В ХХІ век би трябвало расизмът и неговите форми да съществуват само в най-мрачните моменти на човешката история, но за съжаление фактите говорят друго. „Точно както сексизмът не е„ проблем на жените “, расизмът не е само„ черен проблем “ – твърди Винъс Уилямс. А легендата на германския тенис Борис Бекер призовава темата за расизма да се обсъжда по-свободно и открито в родината му, а не “да се замита под килима”.
Ще го запомним и като един от турнирите от ГШ с толкова много отказали се да играят в САЩ.
С липсата на квалификации.
Турнирът, за който всяка прогноза е обречена. Вече видяхме колко много са загубили всички от състезателния си ритъм и от физическата си форма. А ги очаква формат 3/5 сета.

Вижте още:  Mutua Madrid Open 2019

Наградният фонд е $53 402 000.
За победителите – по $3 000 000.
Първи кръг носи по $61 000.
В този първи кръг при дамите бих отбелязала срещите Кербер/Томлянович, Анастасия Севастова/Коко Гоуф, Медисън Кийс/Тимеа Бабош. Любопитен е мачът между Ким Клайстърс и Екатерина Александрова.
За нас, разбира се, най-важни са срещите на нашите момичета – Вики Томова излиза срещу Аманда Анисимова, поставена под №22, а Цвети Пиронкова ще срещне Людмила Самсонова.

При мъжете, след тежкия за него турнир W&S, в най-горната част на схемата Новак Джокович ще се изправи срещу Дамир Джумхур. Там може да стане интересно и на мачовете на Краинович с Михаел Имер, между двата полярни стила на Гофен и Опелка, на Зверев и Андерсън. В долната част на схемата – Басилашвили срещу Милман, Роберто Баутиста Агут срещу Тенис Сангрен или Яник Синер и Хачанов.
Но, най-забележителна за нас ще е срещата между Григор Димитров и американеца Томи Пол. Още помним четиричасовата им битка през януари на Australian Open, с трите тайбрека. Сега Григор има нов шанс. Дано е на негова страна.

Вижте още:  Zàijiàn, Китай! Добре дошли в Европа!

Сметки, прогнози, предварителни анализи – безсмислено е!
Можем само да пожелаем на нашите представители и на любимците си, да са здрави, да се наслаждават на играта, колкото могат в тези условия, да имат повече късмет и спортно щастие и повече изиграни мачове.

Ние ще ги подкрепяме!

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *