post

Виктория Хименес Касинцева – с поглед към бъдещето

Преди няколко дни първата поставена Виктория Казинцева от Андора спечели титлата при девойките на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години “Пловдив къп”. Надпреварата беше от първа категория на ITF и се проведе на кортове на ТК „Локомотив” в Пловдив. В състезанието взеха участие едни от най-добрите юноши и девойки. Във финалната среща Казинцева победи с 6-2, 6-1 София Кустулас от Белгия.

Коя е Виктория Хименес Касинцева?
Виктория е на 15 години. Родена е на 9 август 2005г. в Андора и представлява страната си на турнирите.
Баща ѝ, Джоан Хименес Гера, е треньор. Бил е професионален състезател по тенис през 90-те години и достига № 505 в света. Семейството живее четири години в Кентъки в САЩ, където Джоан е треньор в клуб. Тогава Виктория е била на осем.
В последните две години те разделят времето си между Андора и град Sitges, който е близо до Барселона. Там Касинцева тренира и учи в академията, където баща ѝ преподава тенис заедно с брат си Карлос.
Виктория играе с лява ръка.
Тя говори пет езика: английски, испански, каталунски, руски и френски.

Вижте още:  Ана Иванович сподели кой е най-трудният противник в кариерата ѝ

През 2018 г., само на 12, тя печели турнира Future Tennis Aces, проведен съвместно с Ролан Гарос, където изигра демонстративен мач заедно със Щефи Граф и Андре Агаси.
През миналата година тя влиза в юношеската верига на ITF.
Виктория е голям почитател на сладките. „Ще ям много шоколад!“ каза тя, запитана, как ще отпразнува победата си на Откритото първенство на Австралия, 2019 г.
В допълнение към титлата от юношеския шлем, в края на миналата година, тя печели Yucatan Cup (категория А) в Мексико, както и турнир от категория 3 във Франция, два турнира категория 3 в Барселона, категория 4 в Лимелет, Белгия и 5-а категория в Тарагона, Испания.

Вижте още:  Ига Швьонтек срещу София Кенин , Roland Garros 2020 , Финал

„Опитвам се да вървя стъпка по стъпка“, казва тя за напредъка си. „Искаме да се наслаждаваме на това, което правим“, добавя баща ѝ. „Не искаме да имаме очаквания. Ако бяхте ни казали преди година, че ще спечелим Australian Open, щях да ви кажа, че сте луди. “
През 2019 г. тя има 7 ITF-титли. В момента е №2 в ITF-листата, а на 9 март 2019 г. достига и до №1.

Вижте още:  За Сесил с оптимизъм

Бъдещето принадлежи Виктория. И на тези, които сега навлизат в големия тенис.

Stela Petrova

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *